Читај ми!

Потребна је јача лига

Селектор репрезентације Србије у малом фудбалу (футсал) Александар Ковачевић рекао је да је пласманом у четвртфинале Европског првенства у Хрватској испуњен циљ, а да је за "корак даље" потребан већи квалитет у домаћим клубовима.

Репрезентација Србије је у групоној фази турнира победила Азербејџан са 9:8, а потом изгубила од Португала са 2:1. У борби за полуфинале изабраници селектора Ковачевића поражени су од Русије са 2:1, иако су повели.

"Циљ је био четвртфинале. Покушали смо и даље, али је Русија оправдала улогу фаворита. Сам пласман на Европско првенство је велики успех, а све остало је додатно", изјавио је Ковачевић новинарима у Београду.

"За корак даље потребан нам је већи квалитет у клубовима. Тренутно имамо малу базу: око 350 играча у 12 клубова Прве лиге, од којих једино Марбо и Интермецо раде озбиљно. Са тим не може да се парира Шпанији, Португалу или Русији", истакао је Ковачевић.

Он је додао да оно са чиме располаже, футсал репрезентација Србије прави добре резултате.

"Пружа нам се могућност да први пут учествујемо на Светском првенству и то је велика шанса", оценио је Ковачевић пред жреб за плеј-оф квалификација за Светско првенство на Тајланду, који ће се одржати у суботу у Загребу. .

Србија је као победник своје групе обезбедила место међу повлашћеним репрезентацијама, а могући ривали су јој Румунија, Азербејџан, Словачка, Мађарска, Норвешка и Белорусија.

Ковачевић је истакао да би волео да избегне Румунију и Азербејџан, а да добије Словачку, Мађарску или Норвешку.

На Европском првенству у Загребу вечерас ће се играти полуфинални дуели Хрватска - Русија и Шпанија - Италија.

"Дуел Шпаније и Италије је финале пре финала. То су екипе са два различита тактичка стила, у којима сваки играч може да реши меч. Русија је фаворит против Хрватске, али не треба потценити домаћина који ће сигурно играти пред пуном Ареном у Загребу", рекао је Ковачевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара