Читај ми!

Пирс на клупи, и Бекам за селектора

Енглези још немају селектора, Европско првенство почиње за четири месеца. Привремено решење је селектор олимпијске репрезентације Пирс. Фудбалски савез Енглеске поставио је Стјуарта Пирса за привременог селектора репрезентације, после одласка Фабија Капела. Бекам у конкуренцији за селектора.

До почетка Европског првенства остала су још четири месеца, али Енглеска 29. фебруара игра пријатељски меч против Холандије, тако да ће Пирс водити екипу у тој утакмици.

Пирс има 49 година, а тренутно је селектор британске олимпијске репрезентације, као и младе националне селекције Енглеске. Пирс је највећи део играчке каријере провео у Нотингем Форесту, а касније је наступао и за Њукасл.

Због бескомпромисног стила игре и специфичног радовања, добио је надимак "Психо", а тако је и назвао аутобиографију коју је објавио по завршетку каријере. Његов некадашњи саиграч Рој Кин, такође познат као човек који не трпи глупости, описао је Пирса као "човека међу дечацима".

 

И Бекам у конкуренцији за селектора Енглеске

 

Дан пошто је Фабио Капело поднео оставку на функцију селектора Енглеске, британске кладионице саставиле су списак тренера који би могли да га наследе.

Највеће шансе дају се Харију Реднапу, који тренутно ради у Тотенхему, а међу кандидатима налазе се још Португалац Жозе Мурињо из Реал Мадрида, вршилац дужности селектора Енглеске Стјуарт Пирс, Рој Хоџсон из Вест Бромвича, доскорашњи селектор Турске Гус Хидинк, Мартин О'Нил из Сандерленда, Арсен Венгер из Арсенала и још активни фудбалер Дејвид Бекам, који је недавно потписао нови двогодишњи уговор са Лос Анђелес галаксијем.

Из Фудбалског савеза Енглеске саопштили су да би најбољи за посао селектора био "Енглез или Британац".

Капело је јуче поднео оставку, пошто је био незадовољан одлуком ФА да одузме капитенску траку Џону Терију, који чека почетак суђења због вређања противничког играча на расној основи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара