Читај ми!

Ивковић: Екипи потребна подршка

Изгледало је да два тима играју у две различите брзине. После новог пораза селектор и стручни штаб ће реаговати, али је екипи потребна подршка, а не само критика, рекао је селектор Ивковић после пораза од Словеније.

Селектор Душан Ивковић рекао је да је кошаркашка репрезентација Србије меч против Словеније на Европском првенству  изгубила данас већ после прве четвртине.

"Утакмицу смо изгубили већ после прве четвртине, када је наша одбрана играла без праве реакције. Било је јасно да немамо ритам и организацију игре. Изгледало је да два тима играју у две различите брзине", рекао је Ивковић после меча.

Србија ће се тако у суботу борити за седмо место на ЕП, које, ипак, води на Светско првенство, а тај пласман је био један од циљева нашег тима пред такмичење у Словенији.

Ивковић је оценио да је друго полувреме било боље, да је било прилика да Србија смањи предност Словеније, али да није било лако то извести.

"Имамо сада времена да се спремимо за битну утакмицу и последњу шансу за пласман (на Светско првенство)", казао је Ивковић. Селектор Србије је рекао да ће после тог пораза он и стручни штаб реаговати, али да је екипи потребна подршка, а не само критика.

"Уложили смо велики труд и мислим да ће нам основни мотив бити шанса да се квалификујемо на Светско првенство. Можемо у Шпанији да будемо озбиљан тим, само да нас заобиђу повреде и да додамо мало искуства", рекао је Ивковић.

Капитен Ненад Крстић рекао је да је Србија и против Словеније одиграла с много страха, али да је заслужила да се пласира на Светско првенство.

"Ови момци су заслужили пласман на Светско првенство. Пораз нас боли. Скоро идентично смо одиграли (као против Шпаније), са доста страха и несигурности. Морамо видети како да се дигнемо и победимо у том последњем мечу. То што имамо много младих није оправдање", рекао је Крстић после меча.

Плејмејкер Стефан Марковић, који је упркос повреди леђа, одиграо утакмицу против Словеније, такође сматра да је прва четвртина одредила даљи ток сусрета.

"Почетак је поново био лош, слично као против Шпаније. Нисмо успели да се вратимо, иако смо све време то покушавали. Имамо још једну шансу. Све што смо радили за последња два месеца биће садржано у тој утакмици. То ће бити наша последња шанса и мораћемо да покажемо шта смо, током лета, вежбали и радили", поручио је Марковић.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво