Читај ми!

Евробаскет уживо: Литванија последњи полуфиналиста

Познат је и последњи полуфиналиста Евробаскета. Литванија је у неизвесном мечу савлдала Италију 81:77. Италијани ће у доигравању одмерити снаге са Украјином, поражени из тог меча играће против Србије. Хрватска је савладала Украјину 84:72 и пласирала се у полуфинале.

22.46. Крај меча. Литванија је у полуфиналу након победе над Италијом 81:77. Литванце у полуфиналу очекује дуел са Хрватском. У другом полуфиналу састаће се Шпанија и Француска. Италије ће сутра у доигравању за пласман од петог до осмог места одмерити снаге са Украјином. Поражени из тог меча играче у суботу од 17.30 против Србије за пласман на Светско првенство 2014. године.

22.16 - Завршена је и трећа четвртина. Сада Италија има минималну предност, 58:57. 

21.42 - Полувреме. Минимална предност Ливаније, 40:39.

21.18 - Крај прве четвртине. Литванија води против Италије 22:15. 

21.01 - Почео и последњи четвртфинални дуел између Литваније и Италије након кога ће бити познат последњи полуфиналиста Евробаскета. 

19.37 - Хрватска је у четвртфиналу Евробаскета у Словенији!. Хрвати су савладали неугодну Украјину 84:72. Најбољи у редовима победничке екипе био је Крунослав Симон са 23 поена, док је Бојан Богдановић убацио 14. У репрезентацији Украјине најефикаснији је био Јуџин Џетер са 19 поена.

19.03 - Завршена је и трећа четвртина. Украјина је дошла на подношљивих девет поена разлике 70:61. 

18.29 - Полувреме. Хрватска одлази на одмор са великом предношћу, 51:35. 

18.00 - Прва деоница завршена је нерешено, 22:22. 

17.45 - Почео дуел Хрватске и Украјине. Оба тима желе победу и пласман у полуфинале. 

Четвртак је дан за друга два четвртфинала на Евробаскету у Словенији. Иако репрезентације нису подједнако атрактивне и, посебно нама, занимљиве као оне које су играле јуче, узбуђења у Стожицама свакако неће изостати.

Од 17. 45 играју селекције Хрватске и Украјине. Наши западни суседи су свакако тим у узлазној форми, који је везао низ од чак седам победа. Једини пораз изабраници Јасмина Репеше доживели су на премијери, и то од Шпаније. Ова генерација, која у свом саставу има неколико заиста врхунских појединаца, на најбољем је путу да скине проклетсво и коначно, након 1995. године, стигне до медаље.

Њихов противник, селекција Украјине, мора да буде задовољна са уласком међу осам најбољих екипа на првенству. Украјинце предводе Американци - на клупи Мајк Фратело а на терену Јуџин „Пу" Џитер. Они, међутим, нису довољни да учине да Украјина у овај меч не уђе као делимични аутсајдер, посебно када се има у виду да су две екипе играле пре само годину дана у квалификацијама за Евробаскет и да је Хрватска однела победу и у гостима и код куће.

Није превише другачије стање ни у последњем четвртфиналном окршају, између Литваније и Италије. Литванци су на првенство дошли као једни од главних фаворита, али су почели испод очекивања. Наравно, Клеиза и другови су полако дизали форму и спремни чекају мечеве у нокаут фази. Посебан мотив мора да им представља чињеница да им је пут до финала практично чист.

Италија је једно од пријатнијих изненађења овог првенства. Сматрало да се да Италијани не могу да надоместе одсуство чак пет врхунских кошаркаша, али они су управо то успели. Предвођени Белинелијем и Луиђијем Датомеом, побеђивали су фаворите изгледавши, посебно у првој фази, доста моћно на терену.

Први програм:

14.23 Словенија - Србија директан пренос

Други програм: 

17.38 Хрватска - Украјина директан пренос

00.00 Литванија - Италија снимак утакмице

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво