Читај ми!

И Словенија "прегазила" Србију

Србија - Словенија 74:92. Још једна лоша партија Србије на Евробаскету. Словенија од првог напада контролисала утакмицу и без великих проблема обезбедила пласман на Светско првенство. Играчима Душана Ивковића остала још једна шанса.

Србија је изгубила у Љубљани од Словеније - 92:74 (30:16, 23:19, 18:20, 21:15) у утакмици разигравања за пласман од петог до осмог места на првенству Европе. Србија је тако добила још један "шамар" на шампионату у Словенији. За утеху им остаје борба за седмо место, у суботу, када ће имати прилику да колико-толико поправе утисак.

После јучерашње катастрофе у мечу са Шпанијом, данас је и селекција домаћина, иако је имала мало мање времена за одмор, српској екипи одржала час кошарке.

Словенија је без икаквих проблема победила Србију у утакмици која је обезбеђивала пласман на Светско првенство следеће године. Зоран Драгић сјајан - 25 поена и чак девет скокова. У екипи Србије Ненад Крсић је постигао 16 поена.

Све је било јасно већ после прве четвртине, у којој су Словенци урадили тачно оно што је Божа Маљковић тражио од њих - одиграли су чврсто у одбрани и "покупили" скоро све лопте испод оба коша. Кошаркаши Србије, поново, безидејни у нападу.

Српски кошаркаши су поново покушали да нападају преко Ненада Крстића, али Словенци су одбрану успешно скупљали око играча ЦСКА. Спољни играчи Србије, на отварању меча, практично без учинка.

Словенци су, пак, сјајно искористили лош напад Србије и добро отварали контре, па су већ на крају прве деонице имали 14 поена предности и рутински контролисали утакмицу до краја.

Какав-такав "трзај" Србија је имала у завршници треће четвртине, када се после много времена приближила на "минус 13", али је потом Душан Ивковић, незадовољан једном судијском одлуком, добио техничку грешку.

Словенци су у наставку искористили неколико шутева са линије за слободна бацања, и испоставило се, спречили Србију да се врати у живот. Овим тријумфом изабраници Божидара Маљковића осигурали су пласман на Светско првенство у Шпанији.

Српским кошаркашима преостаје последња шанса - морају да победе у суботу и да освоје седмо место. Потенцијални ривали Србије у мечу за седмо место су Украјина, Литванија, Хрватска и Италија.

СРБИЈА: Недовић 8, Н. Крстић, Мицић 7, Богдановић 11, Бјелица 5, Марковић 4, Калинић 1, Гагић 12, Нен. Крстић 16, Анђушић, Катић 6, Штимац 4.

СЛОВЕНИЈА: Слокар, Лаковић 7, Балажич 9, Јоксимовић, Мурић 3, Блажић 15, Нахбар 7, Г. Драгић 15, З. Драгић 23 (9 скокова), Лорбек 3, Видмар, Бегић 10.

Меч је текао овако: 

16.30 - Крај. Нови убедљив пораз кошаркаша Србије.  

16.01 - Словенија креће жестоко у последњу деоницу. Десет минута шансе за Србију да  поправи утисак. За сада, Словенија има 16 поена разлике.

16.00 - Техничка грешка за Душана Ивковића. Словенија се одмах враћа на 16 разлике. 

15.52 - Серија Србије после уласка Гагића у игру. И даље је минус 14. 

15.50 - Словенија не попушта. Ивковић изменама покушава да промени ритам меча. За сада безуспешно. Словенци шутирају тројке 8 од 16, или 50 одсто.

15.40 - Почело друго полувреме. Предност Словеније полако расте. Нова серија лоших напада Србије. Ивковић већ прилично бесан. 

15.22 - Србија је примила 53 поена у првих 20 минута игре. Словенија боља у скоку. Дуди Ивковићу треба чудо да преокрене ток овог меча. Словенци чврсти у одбрани и контранападима.  

15.20 - Србија у нападу игра без креативности. Лопта на центра за Крстића, око кога су три Словенца. У неколико напада, капитен Србије добро реаговао. Словенија и даље у потпуности контролише меч. 

15.02 - Словенија контролише утакмицу. Неколико добрих напада Србије, затим и неколико лоших одлука. Словенија има 15 разлике. Душан Ивковић не жели да гледа такав развој меча. Нови тајм-аут за Србију.

14.55 - Читавих 14 поена предности за Словенију после десет минута игре. Неефикасан напад Србије и добар шутерски дан за тим Боже Маљковића. Словенија боља у скоку, Србија без идеје у нападу. 

14.47 - Словенци играју чврсто у одбрани и развијају брзе контранападе. Србија и даље игра прилично статично у нападу. То је резултирало предношћу Словеније од десет поена на два и по минута до краја.

14.40 - Неколико грешака у нападу Србије "дигло" Словенце на три разлике. Словенија чврсто игра у одбрани.  

14.36 - Божа Маљковић утакмицу жели да отвори добром одбраном и контролом скока. Дуда Ивковић тражи бржи пренос лопте у нападу. Судар двојице тренерских величина. 

14.31 - Почиње меч. И Србија и Словенија желе победу која их води на наредно Светско првенство.  

13.43 - Загревање пред меч који представља тест карактера за момке Душана Ивковића.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво