Читај ми!

Евробаскет: Француска у полуфиналу

Кошаркаши Француске други су полуфиналисти Европског првенства. Они су у четвртфиналу савладали домаћина Словенију са 82:72. Французи у наставку такмичења иду на Шпанију, а Словенци у борби за пласман играју са нашом селекцијом. Тај меч је на програму сутра од 14.30 часова. Директан пренос је на нашем Првом програму.

Све вести и занимљивости из света спорта можете пратити и на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

 Домаћин је остао без борбе за медаље. Кошаркаши Француске пласирали су се у полуфинале првенства Европе у Словенији, пошто су вечерас у четвртфиналном дуелу у Љубљани савладали домаћу селекцију са 72:62 (10:12, 16:12, 24:21, 22:17).

Французе у полуфиналу очекује дуел са репрезентацијом Шпаније, док ће Словенци већ сутра у доигравању за пласман од петог до осмог места одмерити снаге са Србијом. Победник меча Србија - Словенија обезбедиће пласман на Светско првенство 2014, а поражени ће шансу за то имати и у дуелу за седму позицију.

Убедљиво најбољи у победничкој екипи вечерас је био плејмејкер Тони Паркер са 27 поена, док је Никола Батум на то додао још 14 поена.

Горан Драгич постигао је 18, а Зоран Драгич 12 поена за словеначку селекцију.

Сутра се играју преостала два дуела четвртфинала, а састаће се:

Хрватска - Украјина и
Литванија - Италија.

 22.41 - Крај. Француска је савладала Словенију резултатом 72:62 и пласирала се у полуфинале. Противник им је Шпанија. Словенци у борби за 5. место играју против Србије. Меч се игра сутра од 14.30 часова.

22.12 - Завршен је и трећи период игре. Французи чувају предност и воде са 50:45.

21.52 - Почело је друго полувреме.

21.40 - Полувреме. Велика борба, важност меча, двели су до много грешака на обе стране што је резултирало малим бројем поена. Француска води против Словеније 26:24.

21.15 - Крај прве четвртине. Словенци воде са 12:10.

21.00 - Почела је утакмица између Словеније и Француске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво