Читај ми!

Евробаскет уживо: Крстић и другови спремни за Шпанце

Очекује нас тешка утакмица. Сигурно да нисмо очекивали екипу Шпаније. Мислим да смо спремни, рекао је Крстић уочи меча са Шпанцима. Душан Ивковић потврдио - без Стефана Марковића у четвртфиналу против Шпанаца. Рики Рубио: Нема Теа, али Дуда је ту... Поштујемо Србију, верујем да су и они забринути зато што играју против Шпаније, рекао селектор "фурије" Оренга. Еуфорија у Хрватској, Богдановић нови херој нације.

18.15 - Селектор Шпаније Хуан Антонио Оренга, као уосталом нико из табора „фурије", није коментарисао контроверзан пораз свог тима у последњем мечу Фрупе Ф од селекције Италије. Како каже, његов тим није „бирао" противника у четвртфиналу. „Србија, Литванија и Француска су велики ривали и није нам битно у овом тренутку ко нам је противник у четвртфиналу. Поштујемо Србију, верујем да су и они забринути зато што играју против Шпаније. Очекује нас лепа утакмица за гледање и играње", истакао је Оренга.

18.00 - Уживајте у најбољим потезима протеклог дана на Евробаскету. Финци су мало растрчали Словенце...

17.30 - Капитен репрезентације Србије Ненад Крстић рекао је да је његова екипа спремна за дуел против Шпаније у четвртфиналу Словенији и да је рецепт за пролазак у полуфинале меч против Француске. "Очекује нас тешка утакмица. Сигурно да нисмо очекивали екипу Шпаније... Ипак смо почињали са прве позиције. Ова екипа је тако направљења да против сваког играмо на победу. Сигурно да ћемо бити спремни и максимално концентрисани да пробамо да одиграмо утакмицу као што смо одиграли с Француском", рекао је Крстић. Он је навео да ће меч против актуелног европског шампиона ипак бити другачији од свих досадашњих у Словенији. "Мислим да ће бити другачија утакмица, јер је ово прва елиминациона утакмица, први пут се сусрећамо с таквом ситуацијом, али мислим да смо спремни", казао је центар репрезентације Србије. Четвртфинале између Србије и Шпаније на програму је у среду од 17.45.

16.30 - Јуџин "Пу" Џитер је загорчао живот изабраницима Душана Ивковића у вероватно најгорем мечу "орлова" на Евробаскету. Овај Американац, често познатији као брат славне Кармелите Џитер, игра са толико интензитета за Украјину између осталог и јер се потпуно "нашао" у овој земљи. Овде је за званични сајт Евробаскета говорио о својој љубави према боршчу, и надимку који је из ње проистекао...

14.00 - Стефан Марковић није одиграо меч против Француске, а по свему судећи неће бити сппеман ни за четвртфинале против Шпаније. "Марковић се дигао из кревета, али није могао ни да потрчи. Имамо проблем и са Недовићем, који је шутирао само у једном малом делу тренинга, са наглашеном повредом", рекао је селектор Ивковић и додао: "На позицији бека смо најрањивији и имамо највише повреда. Са друге стране, они играју са четири играча на тим позицијама, са огромним НБА искуством".

13.26 - Доста се јуче и данас говорило о томе да је Шпанија намерно изгубила од Италије и тако "изабрала" Србију за противника у четвртфиналу. Ипак, Рики Рубио одлучно одбија такве тврдње."Не, нисмо калкулисали и нисмо намерно бирали противника. Једноставно смо изгубили. Играли смо добро, али не свих 40 минута. Италијани су искористили своју шансу и победили", рекао је плеј Минесоте и додао: "Сећам се Светског првенства 2010. године и чевртфинала када нас је избацила тројка Теодосића. Њега нема, али Србија је млада екипа вођена фантастичним селектором. Биће тешко...".

13.00 - Еуфорија у Хрватској. "Коцкасти" су први пут после 1995. године везали више од четири победе и велики су фаворити у четвртфиналу против Украјине. Хрватски медији препуни су хвале за игру "изборника" Репеше. Бојан Богдановић нови је вођа екипе, а о томе сведочи и изјава Рока Укића. "Када је све кренуло до ђавола и више нисмо имали решења, дали смо лопту Бојану. Знао сам да је он прави човек". Богдановић је против Грчке погодио тројку за други продужетак, а победа је Хрватима донела прво место у групи Ф.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво