Читај ми!

"Азури" казнили "Фурију"

Италијани после продужетка савладали Шпанију са 86:81 (24:12, 13:25, 8:19, 25:14, 16:11) и у четвртфиналу Европског првенства иде на мегдан Литванији. "Фурија" ће у среду, 18. септембра, играти против Србије.

Кошаркашка репрезентација Србије играће у четвртфиналу Европског првенства у Словенији против Шпаније, која је изгубила вечерас после продужетка од Италије са 86:81 (24:12, 13:25, 8:19, 25:14, 16:11) у последњем колу Групе Ф. Шпанија је овим поразом заузела четврто место у групи, док ће Италија као трећепласирана на мегдан ићи Литванцима.

Актуелни прваци Европе нису успели да дођу до победе, иако су у последњу четвртину ушли са предношћу од 11 поена (56:45).

Италија је у финишу меча казнила опуштање Шпаније, а додатних пет минута екипи Симонеа Пјаниђанија донео је Луиђи Датоме поготком 2.8 секунди пре краја.

Узбудљиво је било и у продужетку, где су Алесандро Ђентиле (25 поена), Пјетро Арадори (17) и Марко Белинели (16) предводили "азуре" до преокрета. Центар Марк Гасол је са 32 поена и 10 скокова био нездаржив под кошем, али то није помголо "фурији" да избегне пораз.

У првом мечу Хватска је победила Грчку са 92:88 после два продужетка, обезбедила прво место у групи и дуел са Украјином у четвртфиналу.

Утакмица између Србије и Шпаније игра се у среду, 18. септмбра, од 17.45, док је од 21 сат на програму меч Словенија - Француска. Дан касније састају се Хрватска и Украјина (17.45) и Литванија и Италија (21).

Полуфинала ЕП су на програму у петак, 20. септембра, а финале два дана касније.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво