Читај ми!

Грци пали у продужецима, Хрвати први

Kошаркашка репрезентација Хрватске победила је Грчку са 92:88 (16:17, 20:17, 15:16, 19:20, 7:7, 15:11) после два продужетка у последњем колу друге фазе такмичења Европског првенства у Словенији. У борби за полуфинале играће са Украјином.

Хрватска је тако дошла до првог места, док је Грчка завршила учешће на Европском првенству. Изабраници Јасмина Репеше такмичење су завршили са четири победе и једним поразом. Хрватска ће у четвртфиналу играти против Украјине.

Најефикаснији у селекцији Хрватске био је Бојан Богдановић са 22 поена, Анте Томић убацио је 15 уз 12 скокова, а Роко Лени Укић додао је 14. У репрезентацији Грчке доминантан је био Јанис Бурусис са 21 поеном уз девет скокова, а Зизис је постигао 14 поена.

Трагичар у екипи Грчке био је бек Никос Зисис, који је промашио шут за победу у последњем 40. минуту утакмице, а потом је у другом продужетку, када се утакмица "ломила", такође био непрецизан.

Додуше, Хрватска је помогла Грцима да се врате, могли су да испусте седам поена предности у другом продужетку. Убедљиво најзаслужнији за победу Хрватске био је Бојан Богдановић.

У другом мечу Групе Ф састају се Шпанија и Италија. Тај сусрет има велики резултатски значај за Србију, јер ће се поражени из тог дуела састати са "орловима" у четвртфиналу. Од 21.00 у последњој утакмици Групе Ф састају се Словенија и Финска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво