Евробаскет уживо: Шпанија "изабрала" Србију

Противник Србије у четвртфиналу биће Шпанија. Италија је после великог преокрета савладала "Фурију" 86:81. Финци разбили Словенце у мечу без такмичарског значаја 92:76. После много борбе и преокрета, Хрватска је после два продужетка победила Грчку 92:88 и тиме обезбедила прво место. Групну фазу затварају Словенија и Финска у мечу без резултатског значаја. Сви мечеви биће преношени на Другом програму РТС-а.

22.35 - Крај узакмице. Финска савладала Словенију резултатом 92:76 и опростила се од шампионата. Словенци у четвртфиналу играју против Француске. 

22.15 - Финци одлични у трећој четвртини, коју решавају у своју корист са 29:14, Словенија - Финска 56:71.

21.34 - Полувреме завршено нерешеним резултатом 42:42.

21.14 - Словенија је добила прву четвртину резултатом 26:22.   

21.00 - Почео је дуел између Словеније и Финске који је без резултатског значаја јер је домаћин шампионата већ обезбедио друго место. 

19.46 - Италија је после великог преокрета савладала после продужетка Шпанију 86:81 и у четвртфиналу ће играти против Литваније. Шпанија је поразом завршила као четврта у групи и наредни меч играће против Србије.

19.30 - Велики пад у игри Шпаније у четвртој четвртини. Италијани изборили продужетак. Регуларан део меча завршен резултатом 70:70.  

19.05 - Шпанци су доминирали у нападу и одбрани и после завршене треће четвртине воде са 56:45. Марк Гасол доминира у оба рекета. Италијанима стао шут за три поена.

18.27 - После лоше прве четвртине, Шпанци се враћају у игру и поново уносе неизвесност у утакмицу. На полувремену је нерешено - 37:37.

18.06 - После прве четвртине Италијани убедљиви против Шпаније - 24:12. "Фурија" потпуно анемична и безидејна, Италијани силни и доминантни у скоку. 

17.45 - Почео је сусрет Италија - Шпанија, поражени тим биће противник "Дудиним орловима" у четвртфиналу Евробаскета. 

16.41 - Готово је! Хрватска је прва у групи Ф, након победе над Грчком после два продужетка 92:88! 

16.25 - Нема победника ни после првог продужетка - 77:77. Овога пута Грци су имали напад за победу али Зизис није искористио полагање.

16.13 - Каква завршница на мечу Грчка - Хрватска. Зизис је погодио тројку за изједначење  девет секунди пре краја а Хрвати нису искористили задњи напад и утакмица је ушла у продужетак!

15.50 - И даље је неисвесно у дуелу Грка и Хрвата. Наши суседи имају минималну предност након одигране три четвртине - 51:50. 

15.14 - На полувреме Хрватска одлази са кошем преднсоти - 36:34. Врло интересантна утакмица, са пуно тактичког надмудривања, где ни једна од екипа није успела да се резултатски "одлепи". Чека нас сигурно још занимљивије друго полувреме.

14.49 - Завршена је прва четвртина, Грци мају минималну предност - 17:16. Веома уравнотежена утакмица за сада. 

14.30 - Управо је почео дуел последњег кола групе Ф између Грчке и Хравтаске, који ће одлучити пуно ствари везане за распоред и коначан пласман. 

12.55 - Словенаци хвале Дудине „орлове". Штампа у Словенији данас наводи да су "Крстићеви младићи победили Паркерове," као и да је кошаркашка утакмица између Србије и Француске представљала "врхунац дана" на Европском првенству у Словенији. Поред хвале за целу српску репрезентацију да је играла "дисциплиновану игру у одбрани" и није "дозволила Паркеру да се разигра", "Дело" и други словеначки листови посебно истичу значајну улогу капитена Ненада Крстића.

Први на терен дворане у Стожицама данас у 14.30 излазе Грчка и Хрватска. "Коцкасти" су обезебдили пролаз у четвртфинале али ће против Грка итекако имати мотива за победу - евентуални тријумф осигураће им прво место и дуел са Украјином у четвртфиналу, где би били благи фаворити.

Са друге стране, Грчка је близу паковања кофера али није све дефинитивно изгубљено за Спанулиса и другове. Њима су за пролаз у четвртфинале потребне две ствари - победа над Хрватима и пораз Шпаније у дуелу са Италијом (17.45, РТС 2).

Упарво ће то бити следећи меч последњег дана у групи Ф. Шпанци ће практично моћи да бирају противника у четврфиналу јер ће знати резулат претходног меч и видети који им резултат више одговара. Шпански медији спекулишу да би њихов тим могао намерно да изгуби и тако избегне Литванију и "изабере" управо Србију за противника у четвртфиналу. Претходно, Хрватска мора да добије Грчку.

Италијани су сигурни учесници четвртфинала али евнтуална победа над Шпанцима донела би има пласман са боље позиције. "Азури" ће имати тежак задатак, пре свега под кошем и борбом са Марком Гасолом. Ипак, узадају се у свој шут споља, у коме су најбољи на првенству.

Овај дуел биће посебно занимљив љубитељима кошарке у Србији, јер се као највероватнији ривали нашег тима у четврфиналу поимињу Италија и Шпанија.

Програм дана и групне фазе на ЕП затвориће домаћин Словенија и отписана Финска. "Змајчеки" играју феноменално и све боље како се ближи завршница. Браћа Драгић вуку све конце игре, и све осим убедљиве победе над Финцима било би прворазредно изненађење. Меч почиње у 21 сат уз преос на РТС 2. 

Директни преноси на Другом програму РТС-а

14.30 > Хрватска - Грчка

17.45 > Италија - Шпанија

21.00 > Финска - Словенија

Преглед јучерашњих утакмица

Кошаркашка репрезентација Србије изборила је пласман у четвртфинале Европског првенства у Словенији са првог места групе Е, пошто је у последњем колу победила Француску са 77:65 (19:17, 19:14, 22:20,17:14).Литванци су уз доста муке славили против Украјине са 70:63 и обезбедила друго место а Белгија је у првом мечу дана победила Летонију са 60:56 остваривши прву победу у другом кругу и тиме елиминисала Летонце са првенства.

Противник српских кошаркаша у нокаут фази такмичења биће четвртопласирана екипе из групе Ф. У овој групи ситуација је прилично компликована, јер свих шест репрезентација може да избори пласман међу осам најбољих екипа на шампионату.

Четвртфинале је на програму 18. и 19. септембра.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво