Србија са првог места у четвртфинале

Србија победила Француску у мечу за прво место у групи Е. Литванци су уз доста муке славили против Украјине са 70:63 и обезбедила друго место а Белгија је у првом мечу дана победила Летонију са 60:56 остваривши прву победу у другом кругу и тиме елиминисала Летонце са првенства.

22.50 - Након победе Србије над Француском (77:65), познат је и коначан пласман у групи Е. Србија ће у четвртфинале Евробаскета ићи са првог места, Литванија са другог, Француска са места број три а као последњи ће у наредну фазу ићи Украјинци. Противници овим екипама биће познати сутра увече након мечева последњег кола у групи Ф.

Кошаркаши Белгије победили су репрезентацију Летоније са 60:56 у трећем колу групе Е на Европском првенству у Словенији.

Белгијанцима је ово била прва победа у другој фази такмичења а њом су Летонце онемогућили да се пласирају у четвртфинале.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Саша Масо са 14 поена, док је у редовима Летоније двоцигрени учинак имао једини Роландс Фреиманис, који је убацио 10 поена.

У другом мечу дана у истој групи, Литванија се дуго мучила са Украјинцима али је на крају славила са 70:63.

Литванци су на страту меча стекли осетнију предност и после прве четвртине били на "плус пет". Међутим Украјинци се нису предали, смањили предност и увели меч у неизвесну завршницу.

Ипак, Литавнија се боље снашла у пенал завршници и славила важну победу која јој је осигурала друго место у групи Е.

Најефикаснији у победничком тиму били су Клеиза са 15 и Мотијеунас са 10 поена, док је код ујрајинаца најбољи био Гладир са 18 кошева.

Овако су текли мечеви: 

19.35 - Литванија, ипак, стиже до победе 70:63. То значи да је Украјина обезбедила четврто место у групи Е, док ће распоред три пвопласиране екипе зависити од исхода меча између Србије и Француске.

18.59 - Литванци и даље имају минимално вођство - 48:46 након три четвртине. 

18.20 - На полувреме Литванци одлазе са кошом предност - 32:30. 

18.04 - Кошаркаши Литваније воде против Украјине након првих десет минута - 18:13.

17.45 - Почео је сусрет групе Е, Литванија - Украјина. 

16.20 - Белгија је победила Летонију са 60:56, у првом мечу дана. Овај пораз за Летонце значи и крај турнира и сна о четврфиналу.

15.51 - Улазимо у последњих десет минута игре на мечу Летонија - Белгија. Белгијанци воде са 46:42. 

15.14 - Након првих 20 минута на утакмици Летонија - Белгија, резултат је нерешен 32:32. 

14.53 - На крају прве деонице, Летонци имају пола коша предности (15:14).

14.33 - Почео је први меч данашњег програма. Играју Летонија и Белгија. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво