Евробаскет уживо: Словенија иде даље

Словенија савладала Грчку 73:65 и пласирала се у четвртфинале Евтробаскета. Шпанија савладала Финску, прилично лако, 82:56. Кошаркаши Хрватске, после преокрета, добили Италију са 76:68 у првом мечу другог дана у Групи Ф.

23.04 - Грчка, ипак, није успела да направи преокрет против Словеније, домаћин Евробаскета славио са 73:65.  

22.54 - У последња два минута меча Словенија улази са само плус шест - 68:62. 

22.25 - Словенија води против Грчке 62:36 после 27. минута игре.

21.28 - После прве четвртине, Словенија убедљиво води против Грчке са 26:13.

21.00 - Почео последњи меч дана у Љубљани, састају се Словенија и Грчка. 

19.30 - На крају, Шпанија није имала превише проблема са Финцима. "Фурија" је славила са 82:56 и полако се пење на табели Групе Ф.

18.35 - Шпанија на полувремену има значајну предност над Финском - 42:30. 

18.06 - После прве четвртине, Шпанија води против Финске са 18:15. 

17.45 - У Стожицама почео други меч дана, састају се Шпанија и Финска. 

16.17 - Завршена је утакмица, Хрватска је после преокрета победила Италију са 76:68!

15.48 - Велики преокрет Хрватске у трећој четвртини (26:9), која сада има велику предност - 57:45. Још десет минута је остало до краја сусрета.  

15.18 - Италијани и даље воде против Хрватске, на полувремену резултат је 36:31. 

14.48 - Након првих десет минута, Италија има предност против Хрватске - 17:8. 

14.30 - Почео је меч између Хрватске и Италије. Први напад имају "коцкасти". 

Италијани су у прошлом колу доживели први пораз на Шампионату, боља је била Словенија. Међутим, против Хрватске неће бити пуна хала и толика бука, стога "азури" у меч улазе са ореолом фаворита. Репрезентација Хрватске са друге стране, осокољена убељивом победом над Финском, у данашњој утакмици тражиће победу и покушати да се приближи великом успеху - пласману у четвртфинале.

"Коцкасти" су у у висинској предности над Италијанима, Анте Томић и Лука Зорић ће свакако бити кључни фактори у нападу. Италија игра некарактеристичну кошарку, готово без центра, са пуно трчања, брзом транзицијом и добрим шутом споља. Белинели и Датоме ће свакако бити кључне фигуре у свом тиму и уколико они одиграју као током већег дела шампионата, шансе Хрватске неће бити велике.

Меч се игра у Стожицама од 14.30, уз директан пренос на нашем Другом програму од 14.30. 

Потом на терен излазе кошаркаши Финске и Шпаније. "Фурија" је на Првенству доживела два пораза, а последњи против Грка био је можда и неочекиван. Слаба игра у последњој четврини и лоша решења одвела су Шпанце у пораз али и у проблем око пласмана у четвртфинале. Стога, меч против објективно слабијих Финаца јесте прилика да се врате на победнички колосек. Уз дужно поштовање борбеним Финцима, све осим убедљиве победе Шпаније била би прворазредна сензација.

Утакмица Шпанија - Финска игра се од 17.45..

Суботњи програм ће "затворити" домаћин Словенија и поново жива екипа Грчке. Словенци су у прошлом сусрету, предвођени сјајном браћом Драгић, нанели први пораз Италији и стекли велико самопоуздање пред одлучујуће мечеве на Првенству, на којем очекују медаљу. Грци су пак, када су их сви већ готово отписали, одиграли храбро и веома добро против Шпаније, и одличном игром у последњој четвртини дошли до веома значајне победе, која их је опет вратила у игру за пролаз у четвртфинале.

Биће ово занимљив дуел, и једнима и другима је победа неопходна како би остварили планове које су имали пре почетка Шампионата. Словенци ће свакако имати ветар у леђа од сјајне публике у Љубљани али Грци су прилично искусна екипа, чији су играчи навикли и на непријатнију атмосферу.

Сусрет Словенија - Грчка игра се од 21 сат у Стожицама, а директан пренос пратите на Другом програму РТС - а. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара