Пораз од Украјине

Србија - Украјина 75:82 (крај). Српски кошаркаши поражени од Украјине у другом колу групе Е, чиме су угрозили пласман у четвртфинале Европског првенства. Безидејна игра "орлова", Џитер терорисао одбрану српског тима. Бјелица бољи од осталих. У недељу против Француза кључни меч за пласман у четвртфинале Шампионата.

Кошаркаши Србије доживели су неочекиван пораз од Украјине (82:75) у другом колу групе Е на Евробаскету у Словенији. Лоша игра "орлова" и борбена Украјинаца донела је победу нашем противнику, истовремено угрозивши пласман у четвртфинале такмичења.

Изузетно збуњено и незаинтересовано деловали су изабраници Душана Ивковић од самог почетка меча. Осим почетног вођства, Србија је током већег дела меча била у резултатском заостатку, па морамо констатовати да је Украјина забележила заслужену победу.

"Орлови" су покушали тројкама да се одрже у животу, али добра игра Украјине у финишу меча, нарочито натурализованог Американца Јуџина Џитера, донела је позитиван резултат противнику.

Бјелица је био најистакнутији у српском тиму са 22 поена и 10 скокова, док је подршку имао само у капитену Крстићу (17 поена) и донекле Богдановићу (15 поена, већина у првом полувремену).

Са друге стране, Корнијенко је предводио свој тим у првом делу (укупно 21 поена), док је Џитер у наставку био незаустављив (на крају 20 поена).

Србији је до краја друге фазе остао још меч против Француске (у недељу), а од резултата тог и осталих мечева у групи зависиће пласман наше репрезентације у четвртфинале Европског првенства.

Овако је текао меч:

19.31 - Поново Бјелица тројком доноси грам наде да можемо до победе. Украјинци су сигурни са линије слободних бацања, Калинић постиже брзе поене, али поново збуњена одбрана Србије и Украјинци стижу до победе - 82:75.

19.24 - Нова тројка Бјелице, па поени Крстића, Србија је на минус пет. Нова тројка Џитера, Богдановић враћа тројку. Џитер је незаустављив, доноси Украјини плус седам на уласку у последња два минута - 70:77.

19.12 - Растрзана игра Србије и на почетку последње четвртине. Поени Крстића, уз погођено бацање, Србија је на минус шест. Бјелица промашује зицер, Украјина долази до нових поена. Џитер погађа нову тројку, Крстић успешан под кошем - 62:70.

19.03 - Србија полушава да стигне предност Украјине, али не иде... Обе екипе изашле су одавно из бонуса, играчи су често на линији слободних бацања. Тројка Бјелице и предност Украјине се топи. Ипак, у последњим тренуцима треће четвртине Џитер враћа тројку и Украјина пред последњу деоницу води 63:54.

18.55 - Наставља се серија Украјине, Србија лоше игра одбрану и Украјинци први пут имају плус девет (53:44), тајм-аут за Дуду Ивковића. Поново Богдановић тројком буди Србију из летаргије. ИПак, Украјина се не зауставља - 47:57.

18.48 - Поени Гагића на почетку другог полувремена доносе вођство Србији, али Украјина опет улази у серију. Сукоб Анђушића и Липовија требало би да размрда успаване "орлове". Велики број прекршаја већ на почетку треће четвртине, Украјина води 49:44.

18.28 - Не сналазе се најбоље српски кошаркаши у "рату" са Украјинцима. Ипак, одлично игра Немања Бјелица, који не дозвољава Украјинцима да се одлепе. Ипак, Украјина на полувреме одлази са предношћу од 41:40.

18.13 - Рашко Катић прави неспортску личну грешку приликом закуцавања Кравцова, Украјина поново има предност. Србија је већ искористила бонус, сваки следећи прекршај "орлова" Украјинци ће кажњавати са линије слободних бацања - 30:33.

18.07 - Одличан почетак друге четвртина Украјине. Седам везаних поена нашег ривала и Украјина поново води (21:25). Васа Мицић тројком враћа "орлове" у живот. Шут за три поена добро функционише, погађа и Недовић - 27:27.

17.58 - Богдановић постиже нову тројку за Србију, са друге стране Гладир бриљира. Резултатска клацкалица у Стожицама. Џитер постиже поене, али и Рашко Катић. Тројком Немање Бјелице, Србија на први одмор одлази са предношћу од 21:18.

17.53 - Украјина се не предаје без борбе. Два коша Украјинаца и противник води први пут на мечу. Капитен Крстић води велику борбу под кошем Украјине. Гладир постиже тројку и Украјина води - 14:12.

17.49 - Прве поене на мечу постиже Немања Бјелица и то тројку. Украјинци узвраћају истом мером. Врло ефикасан почетак меча обе екипе. Богдановић постиже нову тројку за "орлове", Србија води 10:7.

17.45 - Почиње меч у Љубљани, на терен ће Марковић, Богдановић, Калинић, Бјелица и Крстић. Први напад на мечу за "орлове". 

17.35 - У Стожицама све спремно за меч Србије против Украјине...

16.45 - За отприлике сат времена почиње меч између Србије и Украјине на Европском првенству у Словенији, а кретање резултата и све занимљиве моменте са меча можете пратити на нашем Интернет порталу. 

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара