Дуда: Овај тим може много боље

Селектор Србије Душан Ивковић верује да је његов тим право лице показао у мечевима с Литванијом и Летонијом. Ивковић такође истиче да ће управо такве партије бити потребне "орловима" у утакмицама које следе.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је да није задовољан издањем националног тима против Белгије, да његови изабраници могу много боље да одиграју, што су доказали у мечевима са Литванијом и Летонијом у првој фази Европског првенства.

Најбољим српским кошаркашима потребна је још једна победа како би и теоретски потврдили пласман у четвртфинале шампионата у Словенији.

"Овај тим је против Литваније и Летоније показао да може да одигра на квалитетном нивоу. Имали смо грешака, у неким утакмицама било је олако примљених поена, али не може да буде места незадовољству јер смо на прагу четвртфинала. Али у тим мечевима морамо одиграти много боље, а то овај тим може", рекао је Ивковић.

Ивковић сматра да селекција Украјине заслужује максималан респект због приказаних игара на Европском првенству у Словенији, где је остварила четири тријуфма.

"Украјинци играју знатно боље него у припремном периоду. Не смемо се никако заваравати убедљивом победом на 'Трофеју Београда', јер они тада нису били комплетни, на том мечу им се тек прикључио плејмејкер Џитер, њихов сигурно најбољи играч. Имају ширину у нападу, погађају, у просеку, 10 тројки по мечу и то са доста високим процентом успешности. Наша агресивност и шут зато морају да буду на всоком нивоу. За сада нас добра одбрана и реализација контранапада држе у правом ритму", додао је Ивковић.

Бек Партизана Богдан Богдановић такође очекује тешку утакмицу против селекције Украјине.

"То што смо их лако победили у Београду не мора ништа да значи. Тада нису могли да рачунају на Сергија Гладира, који им је у Словенији најбољи играч. Ради се о озбиљном тиму, одиграли су добро против свих екипа у првој фази шампионата. Ипак, верујем да ћемо остварити победу која ће нам доста значити на плану самопоуздања и јачања тимског духа", рекао је Богдановић.

Утакмица Србија - Украјина на програму је сутра од 17.45 у дворани "Стожице", у Љубљани.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара