Ивковић: Квалитетнији смо од Белгије

Селектор Србије Душан Ивковић задовољан досадашњим залагањем својих изабраника на континенталном шампионату у Словенију, и поред одређених недостатака у игри. Белгију респектује, али наводи да је српски тим тај који мора да контролише утакмицу.

Селектор кошаркаша Србије Душан Ивковић рекао је да је изузетно задовољан приступом игри своје екипе у првој фази првенства Европе, али је навео да има још много простора за напредак.

"Ово је млад, перспективан тим, верујем да неће бити под притиском, иако често има одсуство концентрације и доста примљених лаких поена. Тренутно на те ствари не можемо да реагујемо тренингом, већ повећањем тимског духа. Потребно је да одбрана буде знатно боља, а у нападу кроз много више креације долазимо до што више лаких поена. Да не буде само да критикујем, изузетно сам задовољан приступом игри, односом играча према свакој утакмици", казао је Ивковић у Јесеницама.

Србија је прву фазу на Евробаскету завршила са учинком од три победе и два пораза. У другу фазу шампионата српски кошаркаши пренеће максимална четири бода.

"Без пренетих бодова у другу фазу шампионата, тешко је изборити пласман у четвртфинале, да нам је неко пре старта Европског првенства понудио два били бисмо пресрећни, а ми у Љубљану путујемо са четири бода због чега играчи заслужују велике честитке. Али, никако нема места еуфорији, одсуству концентрације, већ треба да извучемо поуке", навео је селектор.

Србија ће сутра у првом мечу друге фазе ЕП одмерити снаге са Белгијом у Љубљани.

"Белгијски тим има неколико искусних играча које предводи Аксел Ервел. Имају и доста добрих шутера, који на овом турниру немају висок проценат успешности. Међутим, на великим такмичењима се не гледа индивидуална статистика, већ тимска игра. Поштујемо сваког противника. Сигурно да имамо квалитетнији тим од селекције Белгије, али морамо на прави начин да поставимо и припремимо утакмицу, смањимо осцилације и да имамо много бољу контролу", закључио је Ивковић.

Сутрашња утакмица између Србије и Белгије игра се од 17.45 у љубљанској хали Стожице.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара