Читај ми!

Први пораз Дудиних "орлова"

Србија забележила први пораз на Европском шампионату у Словенији. "Орлови" прилично лако поражени од Македоније (89:75), пре свега због лоше игре у одбрани. Следи дан паузе, у недељу меч против Летоније.

Кошаркашка репрезентација Србије изгубила је у Јесеницима од Македоније са 89:75 (29:17, 19:15, 22:13, 19:30) у трећем колу Б групе првенства Европе у Словенији. Ток меча можете погледати овде.

Изабраници Душана Ивковића разочарали су после одличног старта и победа против Литваније и Босне и Херцеговине, али су упркос поразу задржали шансе да се пласирају у другу фазу континенталног шампионата.

Најбољи у српском тиму био је Данило Анђушић са 19 поена, Немања Бјелица је постигао 13, док је Македонце до прве победе предводио Лестер Бо Мекејлеб са 27 поена.

Македонија је од самог старта наметнула свој ритам игре. Лоша игра Србије у одбрани, као и велики број слободних бацања Македонаца, утицали су да већ после прве деонице "орлови" буду у заостатку. У том периоду игре Србија је примила чак 29 поена.

Најбољу игру Србија је пружила у последњој четвртини, када је предвођена Недовићем и Анђушићем стигла до минус једанаест, али више од тога није се могло.

Србија је тако забележила први пораз на шампионату, док је Македонија стигла до прве победе и додатно закомпликовала ситуацију у групи Б.

Наредну утакмицу репрезентација Србије одиграће у недељу од 17.45 сати против селекције Летоније.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије