Победа након преокрета

Репрезентација Србије је забележила и другу победу на турниру у Турској. Савладана је селекција Белгије са 79:52, али тек након драстичног побољшања игре у другом полувремену. Најбољи у тиму Душана Ивковића био је Данило Анђушић са 17 поена, док је Немања Недовић стао на 15 поена.

Кошаркашка репрезентација Србије победила је после преокрета на турниру у Истанбулу селекцију Белгије са 79:52 (15:21, 13:13, 26:9, 25:9).

Кошаркаши Србије су после лоше игре у првом полувремену поправили игру у наставку утакмице и захваљујући добром шуту за три поена Данила Анђушића преокренули резултат, а затим и остварили убедљиву победу.

Анђушић је био најефикаснији у екипи Србије са 17 поена, Немања Недовић убацио је 15, а Ненад Крстић осам поена.

Србија је тако остварила другу победу на турниру у Истанбулу, након што је јуче победила Хрватску са 88:71. Белгија је претрпела други пораз, пошто је јуче изгубила од Турске са 53:77.

У уводним минутима утакмице повредио се Стефан Марковић. Белгија је боље почела утакмицу, повела је са 9:3, а добром игром чувала је али и увећавала предност, да би прву четвртину завршила са шест поена разлике.

Екипа Душана Ивковића лоше је играла у одбрани у другој четвртини, па су Белгијанци у једном тренутуку стекли 10 поена предности (29:19). До краја полувремена кошаркаши Србије су успели да смање заостатак и у други део меча ушли с заостатком од шест поена (28:34).

У трећој четвртини играчи Србије су поправили игру и преокренули резултат. Захваљујући Анђушићу, који је са три узастопне тројке, а затим и са три слободна бацања, донео екипи шест поена предности, 42:36. Четвртина је завршена тројком Анђушића за вођство Србије од 54:43.

У четвртој четвртини кошаркаши Србије су потпуно доминирали и забележили убедљиву победу.

У недељу се играју утакмице трећег, последњег кола. Србија од 17 сати игра против домаће селекције Турске, док од 14.45 почиње дуел Белгије и Хрватске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво