Читај ми!

Нова победа Дудиних "орлова"

Након Украјине и Словеније, у Београду савладана и Русија. Кошаркаши Србије победили "баћушке" са 84:79 у пријатељској утакмици. Богдановић 17 поена, Анђушић 16. Воронцевич најефикаснији у руској екипи, убацио 18 поена. Немања Недовић напустио игру због повреде.

Дудини "орлови" настављају са одличним партијама у припремном периоду пред почетак Еуробаскета. Након освојеног Трофеја Београда, кошаркаши Србије су победили Русију са 84:79 (20:14, 22:21, 27:27, 15:17) у пријатељском мечу. 

Од самог старта "орлови" су кренули агресивније, дошли до вођства и чували га до последње деонице.

Ни у последњем делу игре нису предали противнику предност, али је завршница била итекако узбудљива.

Воронцевич је погодио тројку, и Руси су пришли на пола коша разлике, али је Богдан Богдановић, 16 секунди пре краја меча, био прецизан са "пенала" оба пута. 

Руси су после тајм-аута покушали тројком да поново изједначе, али је овај пут Воронцевич био непрецизан, па је у контранападу Данило Анђушић погодио за коначних 84:79.

У репрезентацији  Србије најефикаснији је био Богдановић са 17 поена, Анђушић је имао поен мање, Бјелица 14, Катић 13.

Са друге стране, Воронцевич је убацио 18 поена за "баћушке" а Воронов десет.

Оно што је бацило помало сенку на заиста лепу слику у "Арени" и на победу наше репрезентације, јесте повреда Немање Недовића, који је морао ван игре пред крај меча. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво