Читај ми!

Требала нам је оваква утакмица

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је да је његовом тиму била потребна утакмица као што је убедљив тријумф против Украјине, али и истакао да ће мечеви на Европском првенству бити сасвим другачији. Селектор позвао навијаче да у већем броју подрже тим у вечерашњем дуелу против Словеније, 21.00 час, директан пренос РТС-1.

Србија је приказала одличну игру, убедљиво је савладана Украјина. Селектор је задовољан приказаним, ипак, упозорава да је екипа тек на пола пута до жељене игре. Осцилације су још увек могуће. Пред екипом је још доста припремних утакмица и брушење форме пред старт ЕП у Словенији. Јунак меча Рашко Катић задовољан резултатом и неким детаљима утакмице

"Можда нам је требала једна утакмица која је била тотално другачија. Можда због млађих, јер ово сигурно неће бити ритам у коме ће се играти на Европском првенству. Уз све поштовање (селектора Украјине) Мајка Фратела, сутра нас чека сасвим другачија утакмица", рекао је Ивковић новинарима у Београду.

Србија је победила Украјину са 96:68 на Трофеју Београда и у финалу игра против Словеније, која је победила Турску са 55:54. "Ову утакмицу треба да заборавимо потпуно. У понедељак играмо против Русије, а онда путујемо у Француску и тамо играмо утакмице, тако да ћемо за седам дана одиграти пет утакмица, што је отприлике темпо у коме ћемо играти на Шампионату", рекао је Ивковић.  Селектор је причао и о повређеним играчима, рекавши да постоји могућност да неки од играча добију шансу против Русије, али да то зависи од прегледа.

"Нама је ситуација таква да некад помислим да треба да овде (конференцију за новинаре) доведем и лекара и физиотерапеута. Владимир Лучић нема већи клинички проблем, он није почео да ради. Ја никада нисам пренаглио, нити желео да неко игра под блокадом. Он нам је јако важан, али га неће бити у предстојећим мечевима", рекао је Ивковић.

Селектор је казао да је Василије Мицић почео да ради преподневне тренинге с тимом и да би, у зависности од стања, можда могао да добије и шансу против Русије. Ивковић је на новинарско питање о Милошу Теодосићу одговорио да се није бавио спекулацијама.

"Никада се нисам бавио спекулацијама, али је можда моја грешка што не знам ко шта спекулише. Оно што знам је да је Теодосић са нама у хотелу, да ради по посебном програму и да има жељу да игра, и да он, због свега што је дао репрезентацији и због свог квалитета, заслужује да га чекамо до последњег дана", рекао је Ивковић.

Селектор је позвао навијаче да дођу у још већем броју, рекавши да играчи својим понашањем и радом то заслужују.

Најефикаснији играч Србије Рашко Катић казао је да је задовољан и резултатом и неким детаљима утакмице.

"Хвала публици која је дошла да нас подржи, позивам да их сутра буде још више, да подрже наш напор и наше тренирање. Утакмица је била резултатски добра, задовољни смо и неким детаљима. Нескромно би било рећи да може још боље, али може. Треба да сваку следећу утакмицу играмо за степеник боље и да будемо прави у септембру", рекао је Катић.

Он је био једини играч коме се скандирало у Арени. "Прија ми, наравно да ми прија. Дебитант сам са 32 године и леп је осећај. Немам шта ту пуно да кажем", казао је Катић.

Србија и Словенија играју од 21.00. Директан пренос је на нашем Првом програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара