Читај ми!

Чекаћу Теодосића до последњег дана

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић не жели да прогнозира крајње домете свог тима на ЕП у Словенији, али истиче да је пролазак у наредну фазу такмичења велики успех, када се погледају имена противника у групи. Такође, селектор Ивковић је нагласио да је спреман да чека Милоша Теодосића до последњег дана.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је да би, гледајућу јачину групе на Европском првенству у Словенији, у овом тренутку био задовољан пласманом у другу фазу и додао да је спреман да чека плејмејкера Милоша Теодосића до последњег тренутка.

"Ако погледамо јачину групе која нас чека на Европском првенству, пролазак даље био би велики успех, али мој карактер не може да се помири с тим. Имамо доста непознаница још увек, неке ствари нас коче. У овом тренутку је тешко прогнозирати крајњи домет, оставићемо то за дане уочи одласка на ЕП", рекао је Ивковић на конференцији за медије у Београдској арени.

Ивковић је открио да се Теодосић јуче прикључио репрезентацији, али да и даље ради по индивидуалном програму.

"Поразговарао сам с њим, он је до сада имао двадесетак индивидуалних тренинга. Пратићемо даљи развој ситуације, али таквог играча можемо да чекамо и до последњег дана. Мислим да је руптура коју је имао зарасла до сада, али је тренутно далеко испод физичке спреме у односу на остале играче", објаснио је Ивковић.

Селектор је рекао да би од сутра Василије Мицић и Владимир Лучић требало да уђу у комплетан програм тренинга.

Ивковић је додао да је задовољан одрађеним у Словенији и да очекује да екипа још напредује у наредном периоду.

"После три недеље припрема у Словенији, имамо прилику да се представимо домаћој публици. Имамо чак осам дебитаната у екипи. Очекујем да видим напредак поготово код дебитаната", казао је Ивковић.

Нови члан Голден Стејта Немања Недовић опоравио се од повреде зглоба и спремно очекује наставак припрема.

"Иза нас је најтежи део, који смо одрадили веома успешно. Можемо да будемо задовољни, иако има простора за напредак и драго ми је што ћемо имати прилику да играмо пред нашим навијачима", рекао је Недовић.

Центар Рашко Катић истакао је да је екипа у првом делу припрема урадила све како би била што боља уочи почетка шампионата у Словенији.

"Тренирали смо јако и добро, иако је било пехова са мањим повредама. Турнир у Цељу је оправдао очекивања, мислим да смо сваким даном све бољи и бољи", рекао је Катић.

Он је додао да се не осећа чудно што је дебитант, а најстарији у екипи и додао да са посебно жељом и жаром носи дрес државног тима.

Српки кошаркашки за викенд ће учествовати на турниру "Трофеј Београда" са селекцијама Украјине, Словеније и Турске, у понедељак ће одиграти пријатељску утакмицу против Русије.

ЕП у Словенији на програму је од 4. до 22. септембра, а Србија ће играти у групи Б у Јесеницама са селекцијама Црне Горе, Литваније, Босне и Херцеговине, Македоније и Летоније.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара