Петровић vs. Телетовић

Александар Петровић, селектор кошаркаша БиХ, незадовољан радом капитена Мирзе Телетовића, који се није вратио са припрема са екипом, већ у приватном аранжману. Мора да схвати да не постоји играч на свету који може без саиграча, каже Петровић.

Кошаркашка репрезентација БиХ вратила се са припрема у Крањској Гори, али не у одличном расположењу, какво се очекивало у Сарајеву.

Наиме, селектор Александар Петровић је по слетању на аеродром у Сарајеву, истакао незадовољство радом капитена и најбољег играча репрезентације Мирзе Телетовића, који се из Словеније вратио у приватном аранжману.

"Његово виђење улоге у репрезентацији је знатно другачије од онога како ја то видим и нас двојица ћемо ускоро морати да разрешимо дилеме које има он и које имам ја. Желим да будем транспарентан, немамо још много времена, већ 13. августа играмо прву припремну утакмицу и надам се да ћемо дотад решити све проблеме", рекао је Петровић.

Селектор Бих је још додао да су сви играчи на припреме стигли у солидном стању, изузев Телетовића, који је дошао "са пар килограма вишка". 

"Мирза, као најбољи играч, и ја, као селектор, морамо попут одраслих мушкараца решити ову ситуацију. Схватам да је иза њега 14 месеци неиграња и фрустрација, али имам обавезу према многима у овој земљи да репрезентацију направимо таквом да она направи корак који није повукла већ 20 година", рекао је Петровић.

На питање да ли ова његова порука значи да би Телетовићев наступ на Европском првенству у Словенији могао бити под знаком питања упитником, Петровић је рекао: 

"Не бих тако рекао. Ту су две инстанце одлучивања - ја у односу на екипу и Савез у односу на све нас. Ја сматрам да је то отежавајућа околност у тренажном процесу, али Мирза мора да схвати да не постоји играч на свету, а то могу рећи и за Дражена Петровића, који је могао без својих саиграча", јасан је селектор БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара