Читај ми!

Србија убедљива против Турске

Силовит старт наших кошаркаша. У склопу припрема за Европско првенство Србија је на турниру у Цељу стартовала убедљивом победом против селекције турске oд 78:63 (23:18, 20:9, 13:20, 22:16). Наредни ривал, у суботу, је Словенија, а у недељу наши кошаркаши играју против Летоније.

Главне карте остале су скривене за шампионат Европе. Обе екипе искористиле су меч за додатно угравање портив јаког ривала. Наши кошаркаши су боље ушли у овај меч и на крају заслужено тријумфовали.

Србија је играла добро у првом мечу после првог дела припрема, а селектор Душан Ивковић пружио је прилику свим играчима. "Орлови" су скоро све време водили убедљиво, али је Турска успела да приђе у последњој деоници, да би питање победника решили тројкама Немања Бјелица и Немања Недовић.

Носилац игре данас био је капитен Ненад Крстић, који је завршио меч са 23 поена. Недовић је постигао 17, Бјелица 10, а Рашко Катић, Владимир штимац и Богдан Богдановић постигли су по шест. Турску је предводио Барис Ермис са 13 поена.

Србија сутра игра против Словеније, домаћина ЕП у септембру, а у недељу против Летоније.

"Одиграли смо јако добру утакмицу у којој смо имали неколико периода веома квалитетне игре. Са пуно дебитаната у тиму, момака који су данас први пут носили дрес репрезентације, убедљиво смо савладали веома искусан тим Турске. Све оно што смо радили током досадашњег дела припрема, данас смо преточили у добру игру и победу", изјавио је помоћни тренер српске репрезентације Александар Кесар за сајт националног савеза.

Он је додао да ова утакмица треба да буде само подстрек за даље мечеве.
"Тим треба да научи да игра из дана у дан, у ритму у коме ћемо морати да наступамо на Европском првенству. Већ вечерас треба да се заборави ова утакмица, јер морамо да покушамо да поновимо овакво издање и сутра, против веома квалитетне селекције Словеније, што неће бити нимало лако", закључио је Кесар. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара