Читај ми!

Визионар Дел Боске

Анализирајући узастопно освајање титуле првака Европе, селектор Шпаније показао је да размишља и о наизглед далекој будућности. Висенте дел Боске рекао је да је јасан пут његове екипе и да није циљ освојити само Светско првенство у Бразилу 2014. године, већ и играти на истом нивоу после тога.

"Веома смо срећни. Ово је историјски успех за шпански спорт. Ово је феноменална генерација фудбалера који знају како да играју. Јасан је пут којим се креће овај национални тим, сада не можемо само да размишљамо о Светском првенству у Бразилу већ и о ономе после тога", рекао је Дел Боске после победе његове екипе над Италијом са 4:0 у финалу Европског првенства у Кијеву.

Селектор Шпаније казао је да су Италијани после првог примљеног гола били опасан противник, али да је убрзо "све дошло на своје".

"Италија је одиграла одличан турнир, али нису имали среће са здрављем играча. Могло је да се деси и да изгубимо, фудбал је чудан спорт. Ова утакмица је била одлична за моје играче, контролисали су меч. После првог гола, Италијани су били опасни, али је после све дошло на своје", казао је Дел Боске.

"Имали су дан мање за одмор, много времена играли са 10 играча и није им било лако", додао је шпански селектор.

Он је истакао да није важно да ли имате нападача у тиму, ако има ко да постиже голове.

"Најважнија ствар у фудбалу јесте постизати голове и ми смо показали колико интелигентне играче имамо. Ђорди Алба постигао је гол у финалу, то уме и Алваро Арбелоа. Тим је избалансиран, имамо и нападаче, али сам играо са играчима који су у овом тренутку у бољој форми", рекао је Дел Боске.

Капитен и голман шпанског тима Икер Касиљас казао је није било лако победити Италију, иако је његова екипа на крају стекла велику предност.

"Оно што је тешко ми смо учинили лаким. Неки људи мисле да је 4:0 против Италије лако јер је утакмица деловала тако, али ми смо полако напредовали на овом турниру. Италијани су били уморни, други гол их је веома погодио", казао је Касиљас, први играч који је у националном тиму постигао 100 победа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се