Читај ми!

Дел Боске пише историју

Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Висенте дел Боске могао би у недељу да уђе у историју овог спорта и постане први тренер који је освојио Светско и Европско првенство и Лигу шампиона.

Европска репрезентативна круна недостаје Дел Боскеу, пошто је 2008. године, када је "фурија" дошла до трофеја екипу водио Луис Арагонес.

Две године касније Дел Боске је у Јужној Африци одвео Шпанце до титуле светског шампиона. Прве велике трофеје Дел Боске је освојио 2000. и 2002. године, када је са мадридским Реалом тријумфовао у Лиги шампиона.

Једини тренер којем је претходно пошло за руком да освоји Европско и Светско био је Немац Хелмут Шен, који је славио 1972. и 1974. године са "панцерима".

Шпанског селектора од уласка у историју дели још најмање 90 минута велике борбе са Италијом у финалу у Кијеву.

Уз бок Дел Боскеа и Шена могао је још једино да стане Италијан Марћело Липи, који је био првак света са Азурима и Европе са Јувентусом.

Финална утакмица ЕП игра се у недељу од 20.45 на Олимпијском стадиону у Кијеву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво