Срећа прати храбре

Селектор фудбалера Шпаније Висенте дел Боске, поносан на своје играче, рекао је након победе над Португалом у полуфиналу ЕП да је његов тим имао среће и затражио од екипе да само још један меч, онај у финалу, одигра најбоље што уме.

Шпанци су у Доњецку савладали Португалце после бољег извођења пенала са 4:2, а у финалу ЕП очекује победник меча Немачка - Италија.

"Утакмица је била баш неизвесна, можда смо били мало бољи ривал у другом продужетку. Тада се осетио умор код Португалаца, али морамо да признамо да су они претходно имали неколико добрих прилика. Било је тешко пробити њихову одбрану. Играчи су уложили невероватан напор, посебно у продужецима, када су били на издисају и поносан сам због тога. Били смо мало спори, али смо успели на крају. Пенале су изводили они који имају више самопоуздања. Морамо добро да се одморимо и опоравимо за финале. Моји фудбалери ове сезоне одиграли су много утакмица, од њих тражим да само још једном пруже максимум и покажу све што знају",рекао је Дел Боске после меча у Доњецку.

Један од шпанских јунака у пенал-серији био је Серхио Рамос који је постигао гол у стилу некадашњег репрезентативца Чехословачке, Паненке. Рамосу вечерашњи погодак значи много, јер је пролетос промашио пенал у полуфиналу Лиге шампиона.

"Хтео сам да пропаднем у земљу због промашеног пенала у дресу Реала ове сезоне у ЛШ. Ово је ударац који сам одувек желео да изведем. Овај гол посвећујем својој девојци и породици", било је прво што је Рамос изјавио новинарима после утакмице.

 

Он је додао да му је свеједно ко ће бити противник Шпаније у финалу, јер је једино важно то што ће "фурија" поново борити за трофеј.

"Веома сам срећан и узбуђен. Прешли смо велики пут до овде. Финале је права награда за целу екипу. Поносан сам што сам Шпанац и што смо остварили још један велики спортски успех", додао је Рамос.

Нападач Португала Нелсон Оливеира признао је да је веома тужан због неуспеха.

"Желели смо у финале, а на крају, упркос свим шансама, нисмо успели. Тужни смо, али можемо уздигнута чела да напустимо терен, јер смо достојанствени у поразу. Учинили смо све да би дошли до победе, али недостајало нам је и среће", истакао је Оливеира.

Селектор Португала Паоло Бенто оценио је да је његов тим у регуларном току пропустио прилику да реши меч у своју корист.

"Нисмо искористили своје шансе. Шпанци су били бољи у продужецима. Могли смо да победимо. Нисмо морали баш овако да изгубимо, али то је фудбал", навео је Бенто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара