Читај ми!

Немци нас се плаше

Италијански репрезентативац Андреа Пирло "пуца" од самопоуздања. Верује да његов тим може да победи Немачку у полуфиналу Европског првенства и то на лакши начин него против Енглеске.

"Немачка је јака на свим позицијама, имају пуно квалитетних фудбалера, али и наш везни ред је добар. Противник је свестан тога, зна да можемо да им створимо пуно проблема и зато нас се плаше. Екипа је мотивисана као на СП 2006. када смо их добили у полуфиналу. Очекујем лепу утакмицу и сви у екипи верујемо да можемо да победимо. Уосталом, дошли смо да освојимо Еуро", рекао је Пирло.

Он је додао да очекује лакши меч, јер Немачка, за разлику од Енглеза, воли да се надиграва.

На питање новинара зашто се код извођења пенала у четвртфиналу одлучио за "Пањенка ударац", Пирло је рекао да му је то дошло спонтано и да је на тај начин желео да унесе немир код енглеског голмана Џоа Харта.

"Нисам тренирао, дошло ми је онако, у тренутку. Није ми било ни на крај памети да размишљам о томе како бих се осећао да сам промашио", рекао је Пирло.

Немачка ће имати два дана више одмора у односу на Италијане, али селектор "панцера" Јоаким Лев сматра да то неће утицати на издање ривала.

"Нисам приметио да су Италијани били уморни у четвртфиналу. Енглези су изгледали уморно и исцеђено. Сваком фудбалеру који се професионално односи према свом послу четири дана је сасвим довољно да се у потпуности опорави и буде спреман за утакмицу", рекао је Лев.

Он је посебно похвалио организатора игре Италијана Пирла.

"Чинило се да је после СП 2010. Пирло кренуо силазном путањом, да су најбољи дани његове каријере иза њега. Ипак, сада игра као препорођен. Он је генијалан и његове лопте погађају противничку обрану тамо где је најосетљивија", рекао је немачки селектор.

Полуфинална утакмица ЕП Италија - Немачка игра се у четвртак од 20.45 у Варшави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара