Меклин фудбалски "издајник"

Џејмс Меклин је рођен у Северној Ирској за коју је наступао у млађим категоријама, али његова одлука да наступа за Републику Ирску разбеснела је навијаче Северне Ирске. Млади фудбалер Сандерленда преко „Твитера" добија жестоке увреде, али не остаје дужан када одговара на њих.

„Упуцаћу те када опет станеш ногом на нашу земљу, прљаво католичко ђубре", ово је само једна од порука коју је фудбалер Сандерленда Џејмс Меклин примио путем Твитера после обелодањивања одлуке да уместо за Северну Ирску наступа за Републику Ирску.

Навијачи у Северној Ирској су бесни због те одлуке младог фудбалера који је наступао за млађе категорије ове земље.

Међутим, Меклин се ниједног тренутка није покајао због одлуке да промени национални тим. Он је једнако жестоко одговорио онима који су га вређали.

„Уживам у дивљачком вређању шокираних навијача Северне Ирске, који су забринути због тога како ће гледати своју репрезентацију на ЕП...Упс, то се неће догодити", написао је Меклин на свом Твитер профилу.

На крају је овај играч ипак морао да затвори налог на овој друштвеној мрежи, после све већег броја претњи смрћу које је добијао.

Меклин је и детаљно објаснио разлоге који су га натерали да обуче дрес Републике Ирске.

„Гледао сам као Католик све те заставе Велике Британије и слушао протестантске песме и нисам се осећао као код куће. У репрезентацији су ме третирали као аутсајдера. Било је мало играча исте вероисповести као што је моја и баш је било ружно", рекао је Меклин за ирске медије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара