Читај ми!

"Лале" жељне трофеја

Пре две године, играли су у финалу Светског првенства. У Украјини и Пољској желе степеник више, желе титулу шампиона Европе. "Лале" на ЕВРО одлазе са најјачим саставом, напад и ефикасност је главна снага холандске репрезентације, а Берт ван Марвијк је човек за велике домете.

Холандија се на сваком великом такмичењу убраја у фаворите из сенке. У Јужној Африци "лале" су стигле до финала и, после много година, изашле из сенке. Сада је време за трофеј, први после 1988. године и сјајне генерације Гулита, Рајкарда и Ван Бастена.

Селектор Берт ван Марвијк на располагању има најјачи састав. Арјен Робен је ове сезоне изгубио три трофеја, сигурно има мотив више да освоји такмичење са репрезентацијом. Весли Снајдер је имао лошу сезону у Интеру, па и он мора да докаже да је и даље један од најбољих везних играча Старог континента.

Са друге стране, нападачи су ове сезоне били феноменални. Робин ван Перси је први стрелац енглеске Премијер лиге. Клас-Јан Хунтелар играо је као препорођен у Шалкеу, док се много очекује од фудбалера Барселоне Ибрахима Афелаја.

Одбрана је, ипак, нешто сасвим посебно. Хејтинга и Матијсен требало би да буду пар штопера, док је клупа "танка" на тој позицији. Први голман ће бити Мартин Стекеленбург, док ће своју прилику сда клупе чекати ове године фантастични Тим Крул.

Квалификације су "одрађене" у великом стилу. У првих девет мечева, Холандија је била више него убедљива, укључујући и победу над Сан Марином од 11:0. Ипак, у последњем колу дошло је до опуштања, па су Швеђани успели да нанесу пораз "лалама" од 3:2.

Најбољи стрелац "лала" у квалификацијама био је Клас-Јан Хунтелар, који је постигао чак 12 голова, што му је било довољно да заузме прво место на листи најбољих стрелаца, са три поготка више од Мирослава Клосеа.

Холандија се у Украјини и Пољској налази у групи Б, заједно са репрезентацијама Данске, Немачке и Португала. Изузетно тешка група биће најбољи показатељ колико у овом тренутку могу изабраници Берта ван Марвијка.

Ако холандски напад успе да надомести нешто "тању" одбрамбену линију, као што је то чинио у квалификацијама, "лале" су, после Шпаније, можда и највећи фаворит за освајање Европског првенства.

Екипа која ће представљати Холандију на Европском првенству:

Голмани:
1. Мартен Стекеленбург (Рома) 45/0
12. Михаел Ворм (Свонси) 9/0
22. Тим Крул (Њукасл) 3/0

Одбрана:
2. Грегори Ван дер Вил (Ајакс) 30/0
3. Џон Хејтинга (Евертон) 76/7
4. Јорис Матијенсен (Малага) 80/3
5. Вилфред Бума (ПСВ) 36/2
13. Рон Флар (Фејнорд) 5/0
15. Џетро Вилијемс (ПСВ) 1/0
21. Калид Буларуз (Штутгарт) 35/0

Средина терена:
6. Марк ван Бомел (Милан) 75/10
8. Најџел де Јонг (Манчестер Сити) 58/1
10. Весли Снајдер (Интер) 82/23
11. Арјен Робен (Бајерн) 55/17
14. Стијн Шарс (Спортинг) 16/0
17. Кевин Стротман (ПСВ) 11/1
23. Рафаел Ван дер Варт (Тотенхем) 94/17

Напад:
7. Дирк Кајт (Ливерпул) 86/24
9. Клас-Јан Хунтелар (Шалке) 51/31
16. Робин ван Перси (Арсенал) 63/26
18. Лук де Јонг (Твенте) 7/1
19. Лусијано Нарсинг (Херневен) 0/0
20. Ибрахим Афелај (Барселона) 36/3

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се