Читај ми!

"Кнедличке" и "Хелени" спремају изненађење

Без обзира што све "мирише" на финале Шпанија - Немачка бивши селектор Србије и Црне Горе Илија Петковић није уверен да ће се то и десити. Уверен сам да ће и ова фаза донети нека изненађења, ту пре свега мислим на Чешку и Грчку, рекао је Петковић.

Селектор фудбалске репрезентације Србије и Црне Горе која је учествовала на шампионату света у Немачкој 2006. године Илија Петковић рекао је данас да је веома задовољан квалитетом фудбала на ЕП у Украјини и Пољској и да без обзира што све "мирише" на финале Шпанија - Немачка није уверен да ће се то и десити.

"После првог круга кући су се вратиле селекције Холандије и Русије које су према свим прогнозама требало да прођу даље. Уверен сам да ће и ова четвртфинална фаза донети нека изненађења, ту пре свега мислим на Чешку и Грчку", рекао је Петковић.

Он истиче да према приказаном у првој фази Грци и Чеси реално нису заслужили пролазак даље, међутим, кад су већ међу осам најбољих њиховим ривалима Немцима и Португалцима биће веома тешко.

"Чеси су екипа на коју типујем као могуће изненађење, они су кренули поразом, полако се дижу, имају сјајног голмана Чеха и није немогуће да оду далеко. Исто важи и за Грке, одличан су колектив и Немцима ће бити веома тешко. Штета је што Карагунис, један од главних грчких играча неће моћи да игра због картона", анализира Петковић.

Према његовим речима Шпанци су свакако и даље фаворит број 1, али показали су да имају слабости.

"Против Хрватске су се извукли за секунду, видело се да ту нешто не штима. Али, тако вам је то са великим репрезентацијама. Ево, погледајте Италију, они су увек имали велика имена, лидере, сад то немају, али опет су у четвртфиналу. И Енглези и Французи су у доброј позицији. У сваком случају радујем се четвртфиналу и ако морам на неког да типујем онда је то Немачка, мислим да они имају све што је потребно за тријумф", закључио је Петковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара