Џаја међу легендама

На листи од десет фудбалера који су највише допринели својим репрезентацијама на Европском првенству, Драган Џајић је заузео пето место. По избору фудбалског портала "Goal.com" Џаја се нашао испред Ћавија, Шмајхела, Малдинија, Зофа и Нелцера. Испред Џајића само Зидан, Бекенбауер, Ван Бастен и Платини.

Легендарни фудбалер београдске Црвене звезде Драган Џајић нашао се на листи десет играча који су кроз историју највише допринели својим репрезентацијама на првенствима Европе, по избору популарног интернет портала Goal.com.

Џајић је заузео пето место, пошто се нашао испред Ћавија Ернандеза из Шпаније, данског голмана Петера Шмајхела, двојице Италијана - Паола Малдинија и голмана Дина Зофа и Немца Гинтера Нецера, а иза Зинедина Зидана из Француске, Франца Бекенбауера из Немачке, Марка ван Бастена из Холандије и Мишела Платинија из Француске.

Како се наводи, "по многима најбоље лево крило Европе Драган Џајић био је најбољи играч Европског првенства 1968. године".

Уз опис његових голова против Енглеске у полуфиналу и домаћина Италије у финалу, подсећа се и на његову игру осам година касније (1976), када је Југославија у Београду поражена од Немачке после продужетака са 2:4, иако је након 30 минута полуфиналног дуела водила са 2:0.

У тексту се додаје још да је Џајић својим "богатим талентом" заслужио победничку медаљу на Европском првенству, коју никада није освојио.

Драган Џајић је за репрезентацију Југославије одиграо 85 утакмица и постигао 23 гола, а раније је у избору портала Гол изабран у најбољи тим европских првенстава свих времена.

Поред њега, међу 11 најбољих нашли су се још голман Дино Зоф, одбрамбени играчи Матијас Замер, Франц Бекенбауер, Паоло Малдини, играчи средине терена Вилфрид Ван Мор, Гинтер Нецер, Зинедин Зидан, Мишел Платини и нападачи Марко ван Бастен и Герд Милер.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара