Читај ми!

Нокаутирани "триколори"

Упркос поразу од Шведске, Француска се пласирала у четвртфинале првенства, где их чека светски и европски шампион Шпанија. Златан Ибрахимовић, феноменалним поготком, довео Шведску у вођство. У финишу меча, Себастијан Ларсон обезбедио победу "викинга".

Француска се пласирала у четвртфинале Европског првенства у Украјини и Пољској. И то је све што може да обрадује нацију после меча са Шведском. "Викинзи" су против фаворизованог ривала показали много више и права је штета што завршавају шампионат већ после групне фазе такмичења.

Француска, бледа и неубедљива, са много петљања без конкретне реализације. Насри невидљив, Рибери усамљен, Бензема себичан. Са друге стране, Ибрахимовић је као прави капитен предводио свој тим, одбрана чврста и бескомпромисна, на голу изузетно поуздани Исаксон.

Већ у првих десет минута видели смо по шансу на обе стране. Прво је Франк Рибери имао прилику да савлада Исаксона, али је искоса шутирао право у шведског голмана, да би који минут касније сјајну прилику на другој страни пропустио Ола Тоивонен, који је био успешни од Мексеса, обишао Лориса, али погодио само спољни део стативе.

Осим те две прилике, прво полувреме протекло је у изузетно мирној игри између два казнена простора. Французи су имали више лопту у свом поседу, али Рибери, Насри и Бензема нису успевали да пронађу рупу у изузетно чврстој одбрани Шведске.

Друго полувреме били је много занимљивије. Шведски селектор Ерик Хамрен већ на почетку другог дела увео је у игру Вилхелмсона, па је напад "викинга" деловао знатно агресивније. Таква игра Шведске морала је да донесе резултат.

Праву канонаду гола Лориса видели смо у свега неколико минута. Прво је Златан Ибрахимовић, капитен шведске екипе, сјајни потезом довео свој тим до предности. Ибрахимовић је одлично искористио центаршут са десне стране и полумаказицама затресе мрежу Француске. Играо се 54. минут меча.

У наредних неколико минута Швеђани су покушали да искористе очигледан шок у који су запали Французи. Да није било расположеног Лориса, "триколори" су могли да доживе потпуни крах, али је голман Лиона у неколико наврата био на висини задатка.

Французи се полако буде из апатије у којој су били током већег дела меча. Рибери покушава соло акцијама да размрда своје саиграче, али нема резултата. Лоран Блан у игру уводи Малуду, Менеза и Жируа, што показује да по сваку цено жели да избегне пораз.

Последњих двадесетак минута меча Француска је притисла Швеђане, али без конкретног резултата. Безидејно су изгледали напади "триколора", одбрана Шведске нити у једном тренутку није попуштала.

И онда, када се већ чекао крај меча, Шведска је постигла и други погодак и тако потврдила тријумф над великим ривалом. Прво је Вилхелмсон успео да упути ударац ка Лорисовом голу, лопта се одбила од пречке, а на њу налетео Себастијан Ларсон, који је снажним ударцем запечатио судбину Француза.

Изузетно забринут требало би да буде Лоран Блан, пошто је његова екипа у овом мечу показала више слабости него квалитета, а ако се зна да ће ривал Француској у четвртфиналу бити Шпанија, актуелни европски и светски првак, јасно је да ће "триколори" имати тежак задатак да се нађу међу четири најбоље екипе на континенту.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво