Читај ми!

Италија у четвртфиналу

"Азури" савладали Ирску головима Антонија Касана и Марија Балотелија и захваљујући победи Шпаније над Хрватском (1:0) пласирали се у четвртфинале шампионата. Ирска пружила снажан отпор без обзира на чињеницу да нису имали шансе за пласман у даље такмичење. У финишу меча искључен Ендрјуз.

Италија је остварила свој циљ на мечу против Ирске. Победа од 2:0, комбинована са тријумфом Шпаније, донела је „азурима" пласман у четвртфинале такмичења. Стрелци на мечу у Познању били су Касано и Балотели, Италија поднела кандидатуру за висок пласман.

Много је, пре вечерашњих мечева, бил говора о евентуалном намештању мечева. На крају је све испало као што су Италијани прижељкивали и сада на миру могу да посматрају мечеве последњег кола групе Д, после којих ће добити ривала у четвртфиналу.

Италија је одиграла веома стрпљиво, иако су Ирци пружили изузетно јак отпор, с обзиром на чињеницу да су веч после два кола изгубили сваку шансу да се нађу у четвртфиналу.

„Азури" су од самог почетка кренули са нападима. Ди Натале и Касано нашли су се у стартној постави у шпицу напада, док је Данијеле Де Роси заузео своје место на позицији задњег везног играча.

Ирци су играли храбро, без оптерећења и показали најбољу партију на овом шампионату. „Келти" су имали неколико прилика да савладају Буфона, али у овом мечу нису имали среће да постигну погодак.

Италија је стигла до предности у 35. минуту. Одлично је корнер са леве стране извео Андреа Пирло, Касано био најбољи у скоку, а одбрана Ирске успела да заустави ударац тек када је лопта прешла гол линију одбивши се од пречке.

Резултат из Гдањска, где су Шпанија и Хрватска у тим тренуцима играли без голова, ишао је на руку „азурима", па је један гол био довољан за пласман у четвртфинале.

Други део игре протекао је у много боље организованој игри ирског тима, док су Италијани, задовољни предношћу, знатно дефанзивније ушли у наставак меча.

Ипак, имали су и „азури" своје прилике, али Шај Гивен на голу Ирске био је несавладива препрека за нападаче Италије.

Највише узбуђења видели смо у неколико последњих минута меча. Прво је Ендрјуз у 89. минуту зарадио други жути картон, аутоматски и искључење, па су Ирци остали са играчем мање на терену.

Играло се већ зауставно време када је марио Балотели сјајно искористио центаршут са десне стране и „полумаказицама" савладао Шаја Гивена. Била је то потврда победе Италије, која је значила и пролаз у четвртфинале, пошто су у међувремену Шпанци повели против Хрватске са 1:0.

Неколико минута трајала је неизвесност у Познању, по завршетку меча. Ипак, коначан резултат утакмице у Гдањску означио је почетак великог славља италијанске екипе.

Италија је тако завршила такмичење у групи Ц на другом месту на табели и у четвртфиналу ће играти против најбоље екипе из групе Д, а ко ће то бити знаће се после мечева који се играју у уторак.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво