Читај ми!

"Панцери" максимално до четвртфинала

Максимално, са три победе Немачка стигла до четвртфинала. Након победа Холандијом и Португалијом, савладана је у селекција Данске, резултат 2:1 (1:1). Противник Немаца у четвртфиналу је репрезентација Грчке. Тај меч је на програму 22. јуна.

Немци потврдили да су доминанта репрезентација на Европском првенству. Наизглед са пола снаге, без претераног замарања савладали су северне комшије. Солидан меч, Данци играли колико им је противник дозволио. Немци први повели преко Подолског. Наду Данаца вратио је Крон-Дели. Тачки на меч и победу Немачке ставио је Бендер десер минута пред крај сусрета.

Занимљиво прво полувреме. Отворена игра од самог почетка. Обе екипе ушле у меч без калкулација. Немци били опаснији и створили више шанси. Данска одбрана успела да одбије скоро све нападе противника.

Прву прилику бележимо већ у 2. минуту, Томас Милер је примио лопту у шеснаестерцу искоса са десне стране снажан шут, али на срећу Данаца за мало непрецизан. Бенднер узвраћа у 5. минуту, али Ноер је на месту. У контри Немаца лопта долази поново до Милера на само пет метара од гола, шут, али голман Андерсен успева рефлексном реакцијом да одбрани. Уследио је мирнији део сусрета без изгледнијиг прилика.

Играо се 19. минут, полуконтра Немаца. Брза измена пасова Милер додаје до Гомеза, који проналази Подолског на ивици петерца, прецизан шут за 1:0. Овог пута голман Данаца је био немоћан.

Само пет минута касније уследило је изједначење. Корнер са десне стране за Данце. Лопта на супротну страну у висини шеснаестерца долази до Бендтнера, који је проследи до Крон-Делија а овај главом шаље лопту иза Нојера, 1:1.

Немци настављају са доминацијом. Марио Гомез у 32. минуту пропушта велику шансу добио је употребљив центаршут на 8 метара од гола, међутим, спетљао се и лопта одлази крај гола. Нова прилика за Немце у 36. минуту, слободан ударац са ивице шеснаестерца, по средини гола. Снажан шут Подолског, али лота одлази преко пречке. До краја полувремена бележимо још шансу Гомеза, који је утрчао у казнени простор, али је одбрана Данаца изблокирала његов шут у последњем тренутку.

Друго полувреме. Немци имају иницијативу, али Данци су имали прву шансу за вођство и преокрет у овом сусрету. Контранапад Данаца у 51. минуту. Бенднер је повукао по левој страни, центаршут лопта долази до Поулсена ударац са око 11 метара, лопта је окрзнула стативу, али са спољне стране.

Борбени Данци, изузетно физички припемљени уложи су пуно труда у наставку сусрета у нади да могу да стигну до другог гола. Наравно без срљања јер би други гол Немаца битно умањио њихове шансе. "Панцери" знатно обазривији у другом полувремену, ипак задржавају иницијативу и на све начине покушавају да пробију одбрану Данаца.

У 64. минуту Лев је заменио Подолског у игру је ушао Шурле. Управо овај играч имао је прилику у 68. минуту, али његов шут је голман Андерсон успео да заустави.

Играо се 76. минут, дубинска лопта ка Бендтнеру, Бадштубер га повлачи за дрес, ипак Данац успева да шутира, Нојер је на месту. Два минута касније Кедира је био прилици али одбрана Данаца је била на месту.

Немачка је до тријумфа дошла у 80. минуту, после контранапада. Мирослав Клозе није успео да стигне убачену лопту, али се ту нашао Бендер, који је истрчао у испомоћ, и мирно је пласирао лопту иза Андерсена у даљи угао.

До краја сусрета Немци су контролисали игру и привели меч крају.

Противник Немачке у четвртфиналу је селекција Грчке. Тај меч се игра 22. јуна.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво