Читај ми!

Јирачек утишао Вроцлав

Пољска - Чешка 0:1 Чешка у Вроцлаву савладала Пољску и елиминисала домаћина из даљег такмичења. Гол Јирачека био довољан за три бода и пролаз Чешке у четвртфинале првенства.

Чешка је стрпљивом игром успела да савлада једног од домаћина шампионата, екипу Пољске, и пласира се у четвртфинале континенталног првенства. Јирачеков гол био је довољан за сва три бода Чешкој, који су Пољску оставили без пласмана у наредну фазу такмичења.

Два различита полувремена гледали смо у Вроцлаву. У првом је Пољска доминирала, пропуштала прилике, док су у другом, вођени резултатом из Варшаве, Чеси додали гас што је резултирало голом, на крају и победом.

Роберт Левандовски мога је да постане херој нације. Ипак, нападач Дортмунда успео је из изузетно повољне прилике да шутира поред гола Чеха, па је најбоља шанса Пољске отишла у неповрат.

Покушавали су и капитен Блашчиковски и Обранијак, после прекида гужву су правили и штобери пољског тима, али ниједан од тих напада није био довољно квалитетан да се савлада изузетно искусни голман Чех.

До полувремена није било голова, а погодак Грчке у последњим тренуцима првог дела дао је крила Чешкој, а домаћина потпуно умирио, па је и игра у другом делу била у складу са том чињеницом.

Чешка је много офанзивније кренула у други део. Као да су екипе у полувременима замениле дресове, Пољска није прелазила центар.

Офанзивна игра Чеха исплатила се у 72. минуту. Јирачек је одлично искористио контранапад своје екипе, направио једну финту и прилично лако савладао солидног Титона. Три бода Чесима су гарантовала пласман у четвртфинале.

До краја меча видели смо дуел једне безвољне екипе која нема снаге за преокрет и, са дрге стране, Чешке, која је тачно знала шта жели и како до тога да дође. Успели су Чеси да сачувају своју мрежу и тако стигну до великог резултата, нарочито узимајући у обзир почетни пораз од Русије (4:1).

Чешка је тако заузела прво место у групи А, док су домаћини првенства Пољаци разочарали многобројну армију навијача, завршивши групни део такмичења на последњем месту на табели групе А.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво