Читај ми!

Грчка елиминисала Русију

Русија - Грчка 0:1 Последњи тренуци првог дела били су кобни за руску одбрану. Стрелац за "Хелене" капитен Карагунис, који је поготком одвео свој тим у четвртфинале. Русија завршава такмичење, иако је у прва два меча показала много.

Невероватан меч гледали смо на Националном стадиону у Варшави. Русија је нападала, промашивала прилике, а Грци, захваљујући само једном голу, освојили сва три бода и пласирали се у четвртфинале.

Русија је завршила такмичење, иако је, после две добре партије у прва два кола, сматрана за једног од "фаворита из сенке". Може се рећи да је "зборнаја" вечерас била бољи ривал, али нападачи Русије нису имали ни среће, али ни умећа да лопту протуре изе леђа одличног Сифакиса.

Првих 15-ак минута меча у Варшави припало је грчком тиму. Очигледно је да су "Хелени" покушали на самом старту да стигну до предности против фаворизованог противника. Ипак, како је време одмицало, Руси су преузимали иницијативу на средини терена.

Неколико добрих прилика пропустили су нападачи руског тима. Жирков је био изузетно агресиван по левој нападачкој страни, док Џагоев и Кержаков нису имали среће из неколико наврата да савладају Сифакиса. Ипак, најбољу прилику имао је Аршавин, који је из тешке ситуације шутирао право у Сифакиса.

Са друге стране, капитен је био успешан. Играли су се последњи тренуци првог полувремена када је Карагунис изашао сам испред Млафејева, снажно и прецизно шутирао и донео велику радост бројним навијачима свог тима на трибинама Националног стадиона у Варшави.

У други период Русија је ушла још офанзивније. Истина, руској екипи на руку је ишао резултат из Вроцлава, где су Пољска и Чешка играле, у том тренутку, без голова. Ипак, Аршавин и другови желели су што пре да постигну погодак и тако обезбеде пласман у четвртфинале.

Грчка је све карте положила у одбрану. Самарас, скоро усамљен у нападу, неколико пута је сјајно прошао одбрану Русије и стварао полуприлике за своје саиграче.

У 70. минуту виђена је и једна спорна ситуација. Карагунис је одлично прошао поред неколико играча Русије, ушао у казнени простор где је оборен од стране Игнашевича. Ипак, шведски судија Ериксон проценио је да је капитен "Хелена" покушао да симулира и доделио му жути картон.

Селектор Грчке Фернандо Сантош појачао је одбрану, што је дало резултата, јер су напади Русије деловали прилично безидејно. Грчка је покушавала из прилично добро изграђених контранапада да осигура победу, али Малафејев није савладан.

Када је Јирачек постигао гол у Вроцлаву, Русима је било јасно да је "ђаво однео шалу". Евентуална победа Чешке и резултат у Варшави никако им није ишао на руку, па су Руси још снажније кренули ка голу Сифакиса.

Неколико полуприлика у финишу меча пропустили су Руси, нарочито Џагоев, који се на шампионату већ три пута уписивао у листу стрелаца. Ипак, лопта није хтела у гол и меч се завршио победом Грчке о 1:0.

Грци су тако заузели друго место у групи А, иза Чешке, и предстоји им меч четвртфинала, док се Руси, помало и неочекивано, враћају кући већ после групног дела такмичења.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво