Читај ми!

Енглези отписали "викинге"

"Горди албион" освојио три бода у дуелу са Шведском. У сјајном мечу пуном преокрета, Енглези се боље снашли и заслужено забележили победу. Швеђани показали много више него против Украјине, а поразом су се опростили од следеће фазе такмичења.

Велики спектакл приредили су нам фудбалери Енглеске и Шведске. У мечу без пардона, препуном преокрета, Енглези су забележили прву победу на шампионату и отписали Швеђане из борбе за четвртфинале.

Швеђани су се, за разлику од првог меча са домаћином Украјином, представили у много бољем светлу, у једном тренутку је изгледало као да могу да изненаде фаворита Енглеску, али су на крају остали без ичега, па и без шанси да се нађу у наредној фази такмичења.

Енглеска је, са друге стране, освојила важне бодове и највероватније ће дуел између „албиона" и Украјине одлучити ко ће, поред Француске, у четвртфинале.

Прво полувреме протекло је у благој иницијативи Енглеске, који су први и стигли до предности, голом Ендија Керола у 23. минуту. Нападач Ливерпула одлично је искористио центаршут свог тимског колеге Стивена Џерарда и савладао голмана Исаксона.

Нису Швеђани много показали у том делу меча. Ибрахимовић је био одлично чуван и прилично одсечен од везног реда, а Енглези су контролисали темпо игре, који им је у потпуности одговарао.

Потпуно другачију слику видели смо у другом делу. Швеђани су знатно агресивније кренули ка голу Харта, а изабраници Роја Хоџсона као да су се определили да чувају позитиван резултат. То им се и осветили.

Играо се 49. минут, када је Златан Ибрахимовић извео слободан ударац, лопта се од живог зида поново одбила до њега, а он прилично срећно упослио Олофа Мелберга. Ударац дефанзивца са гол линије скреће Глен Џонсон, али само до стативе, тако да је десни бек постигао аутогол.

Није се много чекало на следећу шансу. Швеђани поново користе трунутак инспирације, ношени постигнутим голом, па успевају да стигну и до предности. Овога пута, ударац Мелберга нико није могао да одбрани и Шведска, помало изненађујуће, води са 2:1.

Енглези као да су видели да је „ђаво однео шалу", крећу много офанзивније ка голу Исаксона. Тео Волкот, тек што је ушао у игру, добија шансу да изједначи резултат и користи је. Волкот је тако постао први играч на овом шампионату који се уписао у лиџсту стрелаца као резерва.

У том периоду, Швеђани су изузетно опасни. Велику прилику пропушта Ким Калстром, а онда и Џо Харт брани снажан ударац Златана Ибрахимовића.

На другој страни, Волкот је заслужан и за трећи гол Енглеске. Крило Арсенала одлично је прошао по десној страни, упутио центаршут за Велбека, који изузетно спретно, али и помало срећно постиже погодак петом. Исаксон је поново немоћан, а Енглеска поново стиже до предности.

До краја меча, Швеђани нису успели да створе опаснију прилику испред Харта, док је са друге стране могао да се прослави капитен Џерард, али је Исаксон сјајно интервенисао.

Енглеска је тако дошла до три бода и прилике да се са Украјином, у директном дуелу, бори за пролаз у четвртфинале, док ће Шведска против Француске играти за част.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво