Читај ми!

Звиждуци за домаћина

Одличном игром, нарочито у другом делу, Француска савладала Украјину са 2:0, головима Менеза и Кабаја, и прескочила ривала на табели групе Д. Домаћи тим на крају испраћен звиждуцима са трибина Донбас арене. Меч био прекинут сат времена због лоших временских услова.

После прве победе на шампионату, Украјина је покушала против Француске да остане непоражена и тако се приближи пласману у четвртфинале. Ипак, „триколори" су стрпљивом и зрелом игром стигли до погодака у другом делу и тако забележили изузетно значајна три бода.

Почетак меча пропраћен је страшним невременом, па је судија Бјерн Кујперс из Холандије одлучио већ у четвртом минуту да играче врати у свлачионице, док се јака киша не смири. Прекид је трајао око сат времена, док се нису створили иоле регуларни услови за игру.

Француска је заслужено остварила победу. Већ у првом полувремену, Менез је могао да се прослави. У два наврата је остајао сам испред изузетно расположеног Пјатова, али није успео да се упише у листу стрелаца. Додуше, Менез је затресао мрежу Украјине, али је гол оправдано поништен због офсајд позиције.

Са друге стране, најбољу прилику за домаћу екипу имао је искусни Андреј Шевченко, који је из изгледне ситуације шутирао у голмана Лориса, па су на полувремену мреже мировале.

Друго полувреме почиње шансама Француза. У неколико наврата је Пјатов добро интервенисао, али је у 53. минуту био немоћан. Менез је искористио одлично додавање Бенземе, изашао сам пред Пјатова и успео да пронађе пут лопти до мреже.

Донбас арена се није још опоравила од шока, а на семафору је стајало 2:0. Поново је Бензема био асистент, а у листу стрелаца уписао се Јоан Кабај, фудбалер Њукасл јунајтеда. Играо се 58. минут.

Исти играч могао још једном да се прослави, али је његов ударац завршио на стативи гола Пјатова. Кабај је убрзо напустио игру због повреде, а заменио га је опорављени Јан Мвила.

Украјина је тешко стизала до гола Лориса. Шевченко је покушавао да понови успех од пре неколико вечери када је Швеђанима постигао два гола, али у овом мечу није имао довољно среће.

Олег Блохин је покушао офанзивном формацијом да стигне до преокрета, али су Французи били исувише чврсти на средини терена, тако да су Украјинци тешко стварали прилике за гол.

На крају меча, публика у Доњецку извиждала је домаће играче, више због лоше игре и незалагања, него због резултата.

После непотпуног другог кола, Украјина је остала на три освојена бода, док се Француска са четири приближила пласману у четвртфинале.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво