Читај ми!

Енглези "извукли" бод

Енглеска и Француска у дербију Групе Д одиграли нерешено 1:1. "Албион" повео голом Лескота, изједначење донео Насри. Боља игра Француза у другом делу није донела резултат. Енглези упутили свега три шута ка Лорисовом голу.

Много више смо очекивали од Енглеске и Француске. Два тима, које многи сврставају међу фаворите за освајање трофеја, одиграли су нерешено (1:1) у првом мечу Групе Д.

Два гола у првом делу било је све што смо видели од великих звезда. Французи су генерално били бољи ривал на мечу, али немоћ нападача „триколора" и изузетно чврста одбрана коју је поставио Рој Хоџсон били су главни разлог оваквог исхода меча.

Почетак утакмице протекао је у „испитивању снага". Француска делује стабилније, али у првих 15 минута нисмо видели озбиљније прилике испред голова обе екипе.

Прву велику прилику на мечу пропушта Џејмс Милнер, који излази очи у очи са Лорисом, обилази голмана Француске, али шутира поред гола. На другој страни узвраћа Кабај, али је Харт на правом месту.

До првог гола на мечу чекало се до 30. минута. Слободан ударац за „Албион" извео је Стивен Џерард, а Џолион Лескот био бољи у скоку од Дијаре. Лорис је немоћан, Енглеска води са 1:0.

Само девет минута касније, Француска стиже до изједначења. Дуго је трајала акција у којој је учествовало неколико играча „триколора". На крају, Рибери додаје лопту Самиру Насрију, који са двадесетак метара успева да савлада тимског саиграча Џоа Харта.

У другом делу, који је било незанимљивије од првог, Французи су доминирали на средини терена, нападали, али нису успевали да створе озбиљну прилику, а ударци из даљине углавном су били лак задатак за Џоа Харта.

Занимљиво је да су Енглези у другом полувремену упутили само један ударац ка голу Лориса (укупно три), док је на другој страни одбрана „Албиона" била далеко упосленија.

Ипак, меч је завршен нерешеним резултатом 1:1, Енглези су сигурно задовољнији коначним исходом, а обема екипама предстоји велика борба за пласман на неко од прва два места које воде у четвртфинале турнира.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара