Читај ми!

Данци шокирали "лале"

Прво изненађење на Европском првенству у Украјини и Пољској, Данска савладала Холандију са 1:0. Ван Перси и Хунтелар промашивали, Робен погодио и стативу, ипак, једини гол на мечу постигао Крон-Дели у 24. минуту. Значајно отежан посао "лалама" у "групи смрти".

Холандија је на Првенству Европе један од главних фаворита за освајање титуле, али како су кренули, морају бити забринути. На отварању Групе Б, Данска је у Харкову потврдила да важи за једну од „тврђих" екипа у Европи, савладавши Холандију са 1:0.

У најави меча, сви су се сложили да су „лале" апсолутни фаворити, као и да је једини начин да Данска остане непоражена да не прими гол од најефикасније европске екипе. Тако је и било. Одбрана предвођена сјајним Агером и Кјаером успела је да одбије нападе Холандије, а напад Данаца одрадио је свој део посла.

Од самог почетка меча Холанђани су нападали. Ван Перси се често налазио у полуприликама, али није био концентрисан у одсудним тренуцима. Да ствар буде још гора по „лале", изузетно је расположен био голман Данске Андерсен.

У јеку напада Холанђана, Данска стиже до поготка. Одличан контранапад данског „динамита" завршио је Микаел Крон-Дели, који је, после лепог дриблинга, успео да савлада Стекеленбурга.

Холандија узврађа са друге стране. Арјен Робен после солоакције погађа стативу, а после њега своје шансе поново пропушта Робин Ван Перси, који није показао зашто је најбољи стрелац Премијер лиге.

У другом делу видели смо сличну слику. Холанђани су нападали, Данци покушавали из контранапада, али промене резултата није било.

Берт Ван Марвијк извршио је све три измене, у игру су ушли Рафаел Ван дер Варт, Клас-Јан Хунтелар и Дирк Кујт, али ни они нису успели да затресу гол голмана Андерсена.

Најбољу прилику у другом полувремену пропустио је најбољи стрелац Холаншана Хунтелар, који је на асистенцију сјајног Снајдера успео да погоди само голмана Данске.

У финишу меча виђена је и једна спорна ситуација, када је лопта погодила у руку једног одбрамбеног играча Данске, али је Словенац Скомина, који је иначе одлично обавио посао, показао да се игра настави.

Изненађујући пораз на старту шампионата сигурно је покварио планове Холанђанима, који ће у наредна два меча против Немачке и Португала морати да иду на две победе како не би завршили такмичење у групној фази.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара