Читај ми!

Канонада руске машинерије

Сјајна партија Русије на отварању Европског првенства. "Зборнаја" прегазила Чешку са 4:1, Џагоев двоструки стрелац. Русија показала брз и модеран фудбал, Чеси само на тренутке показали зашто су се нашли на континенталном шампионату. Русија са три бода на челу табеле групе А.

Русија је још једном показала да се не шали. Генерација која је годинама стварана напокон има прилику да игра значајнију улогу на великом такмичењу. Како су кренули, Руси су показали да не желе да се заустсвљају.

Чешка, предвођена голманом Челсија Петром Чехом, била је више него слаба да задржи вихорне нападе „зборнаје команде". Одбрана Чешке никако није успевала да задржи инспиративну игру Русије, а само захваљујући непрецизности Кержакова резултат није био убедљив.

Већ у првих 25 минута Русија је постигла два поготка и јасно ставила до знања ривалу да су јој потребна сва три бода. Прво је Џагоев пласирао лопту поред немоћног Чеха, да би Широков поставио коначан резултат првог полувремена.

На старту другог дела игре, Чеси успевају да затресу мрежу Малафејева и да се бар за тренутак понадају да могу до повољног резултата на овом мечу. Ипак, одбрана Русије је врло стамена, па Чешка нема прилику да озбиљније угрози гол „зборнаје".

Са друге стране, само се чекало када ће неки од брзих контранапада Аршавина, Џагоева и Кержакова резултирати поготком. То се десило у 79. минуту, када је Алан Џагоев крунисао још једну добру акцију руског тима.

За коначан резултат побринуо се Роман Пављученко у 82. минуту, само неколико тренутака пошто је асистирао Џагоеву.

Чешка је на ногама, Петр Чех не памти када је примио оволико голова, али победа Русије је више него заслужена.

После првог кола у групи А, Русија је са три бода на првом месту на табели, док друго и треће место деле Пољска и Грчка. Чешка је назачељу без бодова.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара