Читај ми!

Грци одолели домаћину

Одличан први меч на Европском првенству. Левандовски и Салпингидис постигли голове, по једно искључење на обе стране, Карагунис промашио пенал за победу. Пољаци бољи у првом, Грци у другом полувремену, на крају сваком по један бод.

Ако се по јутру дан познаје, биће ово феноменалан шампионат. Већ у првом мечу, на папиру неатрактивном, видели смо скоро све што фудбал може да понуди. Голове, искључења, промашени једанаестерац...

На крају није било победника, меч је завршен 1:1, што је и најреалнији резултат. Пољаци су били бољи у првом полувремену, у наставку Грци „показали зубе", али се чини да ни једни ни други не могу бити задовољни само бодом.

Пољска је много боље ушла у меч. Ношени подршком домаћих навијача, Пољаци су врло брзо успоставили доминацију на терену, из чега је проистекло неколико полуприлика, које су пропустили Левандовски и Муравски.

Нарочито су били опасни напади Пољака по десној страни. После једног таквог напада, одличан центаршут упутио је Лукаш Пишчек, а његов тимаски саиграч из Дортмунда Роберт Левандовски знао је како да затресе мрежу Халкијаса. Играо се 17. минут меча.

У првом полувремену Грчка није успела да створи ниједну полуприлику. Меч је ушао у мирнији ток, бар до самог финиша полувремена. Прво је судија Карбаљо „частио" домаћина цвирајући други жути картон Папастатопулосу, аонда и пропустио да досуди најстрожу казну за Грке.

Без обзира на игру са играчем мање, Фернандо Сантош на полувремну уводи у игру Салпингидиса, што се показало као феноменалан потез.

Прво је нов играч у тиму Хелена успео да искористи збуњеност у одбрани Пољске и доноси изједначење у 51. минуту, а онда успева да изнуди искључење Шћесног и ударац са беле тачке.

На несрећу грчког тима, капитен и један од најискуснијих играча Јоргос Карагунис не користи најстрожу казну, или боље рећи феноменално је интервенисао резервни голман Пољске Титон.

До краја меча, обе репрезентације више су чувале своју мрежу него што су покушавале да затресу противничку, па је у складу са тим резултат остао непромењен.

Следећи меч Грци играју против Чешке, док ће Пољска имати тежак задатак да савлада Русију.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво