Читај ми!

Педроси пол позиција

Шпанац Дани Педроса возач Репсол Хонде освојио је пол позицију на стази „Сепанг" пред Велику награду Малезије, претпоследњу трку овогодишњег Мото ГП шампионату.

Први ред на старту трке, у недељу од 10 часова по средњеевропском времену, чиниће возачи Репсол Хонде јер се Пердоса најбржим кругом само умешао међу водећи тандем Кејси Стонер и Андреа Довициозо.

Пердоса је од почетка тркачког викенда у Малезији био неприкосновен, а у квалификацијама су му тимске колеге пружиле велики отпор. Ипак, неизвесност око тога ко ће се наћи на пол позицији је изостала пошто Стонер није успео да искористи последњи брзи круг, док је Довициозо изгубио много у последњем сектору.

Остали возачи нису били ни прићи најбољој тројици, а бољи од осталих био је Колин Едвардс на приватној Јамахи екипе Тех 3. Американац ће заузети четврто стартно место, испред возача Сан Карло Хонде Гресини Марка Симончелија и Никија Хејдена на Дукатију. Прву десеторицу комплетираће Хироши Аојама на приватној Хонди, возач Сузукија Алваро Баутиста, деветоструки светски шампион Валентино Роси и други возач Јамахе Тех 3 Кал Крачлоу.

Великих проблема током квалификација имао је возач Јамахе Бен Спиз, који се још увек није опоравио од пада који је имао прошле недеље у Аустралији. Американац је на крају имао тек 16. време, са више од две секунде заостатка у односу на Педросу, а иза њега ће на старту бити само још Кацујуки Накасуга, који у Јамахи мења повређеног Хорхеа Лоренца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије