Читај ми!

Апсолутна доминација

Возач Ред була и актуелни светски шампион Себастијан Фетел освојио је Велику награду Јужне Кореје а његов тим обезбедио је другу годину за редом титулу у такмичењу конструктора.

Фетел је стартовао са другог места на стази Јеонгам, али је већ у првом кругу успео да обиђе Луиса Хамилтомна из Мекларена, после чега је сигурном вожњом држао водеће место до краја трке и прошао кроз циљ за 1 сат, 38 минута и 1,9 секунди.

Хамилтон је морао да брани другу позицију од другог возача Ред була Марка Вебера током свих 55 кругова трке. Аустралијанац је више пута покушао да га претекне у чему је на тренутак и успео али је Хамилтон узвратио и са 12 секунди закашњења као други прошао кроз циљ.

Вебер је био трећи и донео је својој екипе довољно поена да три трке пре краја осигура титулу у категорији конструктора.

Са још три трке до краја, Фетел који има 10 победа ове године има прилику да стигне рекорд Михаела Шумахера од 13 победа у сезони.

Ред булу је то друга титула за редом колико је освојио и њихов први возач Фетел, који је свој шампионски пехар обезбедио још прошле недеље на стази Сузука у Јапану.

Неизвесна је била и борба за четврто место а Британац Џенсон Батон успео је на крају да освоји то место испред возача Ферарија Фернанда Алонса.

Бодове су још освојили: Фелипе Маса из Ферарија, Аиме Алгесуари из Торо роса, Нико Розберг из Мерцедеса, Себастијан Буеми из Торо роса и Пол ди Реста возач Форс Индије.

Трку је завршио 21. возач а због излетања са стазе кроз циљ нису прошли Виталиј Петров из Реноа и Михаел Шумахер из Мерцедеса док је возач Вилијамса Пастор Малдонадо морао да одустане.

Поредак возача у шампионату Формуле 1 после трке у Јужној Кореји
1. Себастијан Фетел 349
2. Јенсон Буттон 222
3. Фернандо Алонсо 212
4. Марк Вебер 209
5. Луис Хамилтон 196
6. Фелипе Маса 98
7. Нико Розберг 67
8. Михаел Шумахер 60
9. Витали Петров 36
10. Ник Хајдфелд 34
11. Адриан Зутил 28
12. Камуји Кобајаши 27
13. Аиме Алгесуари 22
14. Пол ди Реста 20
15. Себастијан Буеми 15
16. Серђио Перез 13
17. Рубенс Барикело 4
18. Бруно Сена 2
19. Пастор Малдонадо 1

Поредак конструктора
1. Ред Бул 558
2. Мекларен 418
3. Ферари 310
4. Мерцедес 127
5. Рено 72
6. Форс Индија 49
7. Заубер 40
8. Торо Росо 37
9. Њилијамс 5

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије