Михаел Шумахер отказао повратак у Ф1

Седмоструки шампион Формуле један Михаел Шумахер отказао је повратак на место возача Ферарија и као разлог навео повреде задобијене у паду са мотора раније ове године.

"Нажалост, нећу моћи да заменим Фелипеа (Масу)", саопштио је Шумахер на свом сајту и додао да је о одлуци обавестио и челнике Ферарија.

Шумахер је појаснио да је у фебруарском удесу задобио повреде главе и врата, које су, ипак, превише озбиљне.

Немац је оценио да његов врат не би могао да издржи стрес који доноси такмичење у Формули један.

Шумахер се пензионисао 2006. године, али је прошлог месеца пристао да у тиму Ферарија привремено замени Масу, који се тешко повредио у удесу на јулској трци за Велику награду Мађарске. Дуго очекивани Шумахеров повратак на стазе ипак је отказан.

Ферари је убрзо по Шумахеровом саопштењу објавио да ће се 23. августа на трци за Велику награду Европе у Валенсији такмичити Лука Бадоер, досадашњи тест возач екипе.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се