Веснићу победа у класи на Првенству Европе

Српски шампион у аутомобилизму Милован Веснић освојио је прво место у класи на брдској трци која је бодована за Првенство Европе у Француској. У генералном пласману групе Н заузео је треће место.

Трка "Коте ду Монт Доре" у централној Француској окупила је 211 такмичара, који су подељени у две групе и неколико класа. Милован Веснић се такмичи са Хондом сивик.

У квалификацијама у суботу био је други у класи и 12. генерално у групи Н. У недељу је Милован Веснић показао сав свој квалитет.

После две од укупно три вожње заузимао је прво место у својој класи са чак пет секунди предности. Након прве трке која је вожена по сувом, заостајао је једну десетинку за водећим Французом, али је у другој трци по киши бриљирао и направио велику предност. Генерално у групи Н од 30 аутомобила је трећи. Последња, трећа вожња је отказана због невремена, па су као званични, потврђени до тада постигнути резултати.

- Све је функционисало како треба. Очигледно ми одговара вожња по киши. Атмосфера је овде сјајна, много је такмичара, јаких аутомобила и стаза је захтевна. Дуга је пет километара, а висинска разлика између старта и циља износи 377 метара. Кренемо по сунцу, па завршимо у облацима, киши и на врху нам требају зимске јакне, јер је хладно. Презадовољан сам овом победом у класи и трећим местом у групи Н, јер је ту било јачих аутомобила од мог- изјавио је за сајт РТС-а Милован Веснић.   

Аутомобилиста из Ужица је 26. јула на трци првенства Европе под називом "Петрол Ферари 2009" у Словенији освојио друго место у класи.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се