Маса напустио болницу у Будимпешти

Возач Ферарија Фелипе Маса напустио је болницу у Будимпешти и кренуо у Бразил, девет дана после озбиљног удеса током квалификација за трку Формуле један за Велику награду Мађарске.

Маса је прошле суботе, у квалификацијама за Велику награду Мађарске, претрпео вишеструки прелом лобање, када га је погодио део који је отпао са возила Брон ГП Рубенса Барикела. Он је изгубио контролу над болидом и ударио је у заштитни зид од гума.

Очекује се да ће Маса ускоро допутовати у Сао Паоло, у пратњи супруге Рафаеле, која је у шестом месецу трудноће и породичног лекара Дина Алтмана.

"Захвалан сам богу јер се добро осећам. Остао је мали оток око левог ока, остало је све у реду. Једва чекам да стигнем у Бразил и наставим лечење", рекао је Маса у саопштењу.

Маса ће хеликоптером бити пребачен са аеродрома у Сао Паолу до локалне болнице, у којој ће бити подвргнут додатним тестовима, пре него што буде пуштен кући. Очекује се да ће Бразилац остати у болници два дана.

Седмоструки првак света у Формули један Михаел Шумахер замениће Масу у екипи Ферарија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се