Шумахеру по трци 3,2 милиона евра

Седмоструки шампион света у Формули 1 Немац Михаел Шумахер возиће за Ферари уместо повређеног Фелипеа Масе, уз надокнаду од нешто више од 3,2 милиона евра по трци, објавили су шпански медији.

Шумахер, који се 2006. године повукао из Формуле 1, зарадиће у преосталих седам трка око 22,5 милиона евра.

Власници Ферарија понудили су Шумахеру да замени Масу, који је на последњој трци за шампионат света у Мађарској задобио тешке повреде главе, због којих је неколико дана био у вештачкој коми.

Шумахер би претходно, по правилима Светске аутиомобилске федерације, требало да добије лиценцу за вожњу у Формули 1, која се иначе издаје пред почетак сезоне.

Правилник предвиђа да лиценца може да буде издата и у току сезоне, уколико се деси да екипа остане без возача.

Следећа трка Формуле 1 за Велику награду Европе одржаће се у Валенсији 23. августа.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије