Маса способан за пасивну комуникацију

Бразилски возач Формуле 1 Филипе Маса способан је за пасивну комуникацију, што је позитиван знак који указује на могући потпуни опоравак, саопштио је портпарол Војне болнице у Будимпешти Иштван Бочкаи.

"Лекари све чешће буде Масу из вештачки изазване коме, како би се уверили колико је способан да комуницира. Када му говоре даје повратне сигнале, а може да покреће и руке и ноге", додао је он у емисији "Свитање" на Другом програму Мађарске телевизије.

Према његовим речима, ипак је прерано говорити о крајњем исходу постоперативног третмана, с обзиром да су прошла свега непуна два два дана од тешке повреде на стази Хунгароринг, током званичног тренинга за Велику награду Мађарске.

Данашњи снимци главе бразилског пилота су, по оцени лекара, охрабрујући, а ускоро ће бити пртегледан и скенером (ЦТ).

Крај Масе је јуче била и његова најближа родбина, као и колега из Броун тима Рубенс Барикело, посредно одговоран за несрећу.

Са Барикеловог болида је, наиме, у суботу током тренинга отпао федер тежак један килограм који је, сплетом несрећних околности, ударио у главу Масу. Након тога он је пуном брзином налетео на ограду од аутомолских гума, после чега је хеликоптером пребачен у Војну болницу и одмах оперисан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије