Бугари најбољи првог дана релија

Првог дана 43. релија Србија, воженог у околини Ваљева на обронцима Маљена и Дивчибара, највише успеха имала је бугарска посада Крум Дончев и Петар Јорданов.

Бугари су заостали 2:55.4 минута за финском посадом Мико Хирвонен - Јармо Летинен која имала најбоље време 1:13:16.6, али је возила ван конкуренције јер не учествује на Европском шампионату.

Српска посада Душан Борковић - Страхиња Борковић заостала је за Финцима 3:18.1 минута и била друга, трећи су Петар Гјосев и Димитар Спасов (+ 3:43.0) из Бугарске, четврти Димитар Илиев и Јанаки Јанакиев (+ 4:04.0), а пети Јасен Попов и Даниел Попов (+ 4:12.4). 

Светски вицешампион Хирвонен рутински је савладавао брзинске испите, озбиљно се припремајући за јулски рели у Боровецу (Бугарска), који ће се за Светски шампионат возити на теренима сличним данашњим у околини Ваљева.

Душан Борковић је одлично возио, поготово на сувом асфалту, а сви учесници су имали проблема са пнеуматицима јер су се на Дивчибарама и околним друмовима данас мењала сва четири годишња доба.

Управо због безбедности свих учесника релија одлучено је да се шести "брзинац" не бодује јер је јака киша стварала много проблема свим посадама, тим пре што су стартовале са гумама за сув пут.

После првог дана и осам брзинских испита од 39 посада на старту, до циља у Ваљеву стигло је њих 27. Сутра следе још три брзинска испита у Београду - Кошутњак, Лисовићи и Авала.

Рели се завршава у 18.30 сати испред Скупштине града Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво