Хирвонен у Србији

Познати фински аутомобилски ас Мико Хирвонен обишао је стазу за Рели Србије, у околини Ваљева, на којој ће возити наредног викенда, а потом је обишао купалишни комплекс Спортског центра Петница. Возимо кола у свим условима - по киши, снегу, блату, асфалту, по дану и по ноћи. Нема краја изазовима, изјавио је Хирвонен.

Хирвонен је са сувозачем Јарно Лехтиненом био у друштву српског шампиона у релију Срђана Петровића Фокса. Двојица "плавушана" привукла су пажњу бројних купача, а у првом тренутку мало ко је схватио да је реч о вицешампионима у светском рели шампионату, члановима Форд Абу Даби тима.

"Дошао сам да тренирам за рели који ме очекује у Бугарској од 7. до 11. јула. Видео сам да је стаза поред Ваљева, на потезу Рајковић - Дивчибаре, веома слична оној која нас очекује у Бугарској. Дошао сам да тестирам аутомобил и да се спремим за овај квалитет пута како бисмо што спремнији дочекали наставк светског рели шампионата", рекао је Хирвонен у интервјуу Телевизији Ваљево плус (ТВА Плус).

На молбу да прокоментарише дешавања у досадашњем току сезоне и оцени шта ће се дешавати до краја, Хирвонен је рекао да ће се "много тога десити".

"Нисмо изгубили дух због прошлогодишњег пораза у последњој трци, борићемо се и видети шта можемо да урадимо до краја сезоне. Учинићемо све што можемо, зато смо и дошли у Србију како бисмо што више унапредили себе и своје возило", казао је Хирвонен.

Да ли је мото спорт ризичан, да ли је забаван, да ли "убацује" додатни адреналин, било је следеће питање.
"Све то. Светски рели је најизазовнија дисциплина. Возимо кола у свим условима - по киши, снегу, блату, асфалту, по дану и по ноћи. Нема краја изазовима. Јесте мало ризично, што (до)даје неопходни адреналин. Волим овај спорт и надам се да ћемо привући пуно посетилаца предстојећег викенда на Српском релију и да ће сви уживати у нашој вожњи", рекао је Хирвонен.

На питање да ли се до краја каријере нада освајању неке титуле, фински аутомобилски шампион је одговорио:

"Свакако да планирам освајање титула. Још увек уживам у сваком тренутку за воланом и возићу докле год ме то буде испуњавало. За сада не размишљам о томе шта ћу радити после каријере јер је испред мене још доста година у аутомобилу. У овом спорту је тешко планирати будућност".

Ново питање Хирвонену гласило је да ли је шта знао о Србији пре доласка у Београд, а данас и у Ваљево.

"Нисам знао шта да очекујем. Гледао сам приче које се емитују на ТВ, веома сам пријатно изненађен оним што сам видео до сада. Одувек волим лепу природу, а то је оно чиме Србија обилује. Рели у Ваљеву пролази кроз планинске пределе који су прелепи. Сигурно желим да се вратим у Београд и видим шта има да понуди!".

Хирвонен је, одговарајући на питање новинара, рекао да је "чуо да је ноћни живот у Србији јако динамичан" и да се "нада да ће бити прилике да га боље упозна".

Српски рели се вози 19. и 20. јуна на стазама око Ваљева и Београда.

Трка се бодује за национално првенство Србије и Бугарске, а део је ФИА источноевропског регионалног купа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво